kotbury napisał: Ustalmy. Jak funkcjonuje brama przy używaniu przycisku pilota - kolejne naciśnięcia wywołują akcje otwieranie-stop-zamykanie-stop? Czy też jest to otwieranie-stop-zamykanie-otwieranie (co wynika z twojego postu #11)? Oczywiście funkcję autozamykania możesz wyłączyć, ustawiając na DIP-ach 1 i 2 tryb pracy półautomatycznej (czyli on-off, tak jak z fabryki), i może wtedy pojawi się ten stop między zamykaniem a otwieraniem, ale brama przestanie się sama zamykać.
I jak zachowuje się napęd po kolejnych użyciach wejścia SBS (i w trybie pracy półautomatycznej) - tak samo jak z pilota, czyli przy zamykaniu następuje od razu otwieranie?
Jeśli dzieje się to w trybie półautomatycznej - możliwe że napęd tak ma. Np. w bardziej zaawansowanym Robusie można wybrać rodzaj sekwencji krok po kroku, może tutaj tego nie ma.
Hej,
na tę chwilę co mogę powiedzieć, to jest tak:
Jeśli brama zacznie się sama zamykać po czasie TP, to naciśnięcie przycisku powoduje zatrzymanie (na 1 s) i natychmiastowy powrót do pełnego otwarcia. Po czasie TP znów się zamyka.
Autozamykanie potrzebuję, aby brama nie zostawała otwarta, jak ktoś nie przyciśnie pilota i nie zamknie bramy.
Ogólnie czekam na lepszą pogodę, ponieważ u mnie od piątku ciągle pada, a miejsce, gdzie mam napędy, jest z ciężkim dojściem, krzaki, wszystko mokre, wczoraj, jak tam wlazłem, nie zdążyłem dokładnie posprawdzać, na radiu deszcz, ja cały mokry, z krzaków woda, bo wieje, że głowę urywa. Nawet nie ma jak z parasolem podejść, bo zabiera z wiatrem. Dlatego też nie sprawdziłem dodatkowych opcji, o których piszesz. Jutro ma być lepiej i mam nadzieję w końcu do tego się pokłonić fizycznie.
Cytat: I jak zachowuje się napęd po kolejnych użyciach wejścia SBS
Nie rozumiem za bardzo twojego pytania?
Dodano po 2 [minuty]: rokbok napisał: @has01, sorry, ale wprowadziłem Cię chyba w błąd jeżeli chodzi o napęd Nice, podałem Ci dane z napędu RB1000, a nie z ROX1000, jeżeli masz tą drugą, to radio podłączasz pod zaciski 9 i 12.
Muszę powiedzieć, że nie doczytałem nigdzie o opcji krok po kroku poza zaprogramowaniem pilota na tę funkcję, rzecz tylko w tym, że tu chodzi o oryginalnego dołączonego do napędu, musisz pokombinować z mikrowyłącznikami, być może ustawienie ich 1 i 2 na OFF uaktywni tę funkcję, jest sterowanie opisane jako ręczne, cokolwiek by to znaczyło. Instrukcja, którą posiadam, jest z 2015 roku, więc może się od tego czasu co nieco zmieniło.
Dodano po 13 [minuty]:
No i masz babo placek, dorwałem manual do ROX1000 z 2018 roku i tam radio zewnętrzne podłącza się pod styki 9 i 13, i bądź tu mądry.
Dodano po 4 [godziny] 36 [minuty]:
Dobrze by było, żebyś zrobił zdjęcie z manuala tego, co poniżej, i wstawił tu, będzie pewność, jaką centralę masz.
04e11117ad
Jak zrobię fotkę wnętrza automatu i radia, to myślę, że będzie wiadomo, jaka to wersja, z tego, co pamiętam, najnowsza, jaką znalazłem instrukcję.
Fotka automatu poniżej, na naklejce napis ROA 40