logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Motus Scooty 10 - zacięty wyświetlacz, opór koła, drenaż baterii, światło tylne

jaccierz00 30 Mar 2025 00:10 663 1
REKLAMA
  • #1 21500455
    jaccierz00
    Poziom 1  
    Hej!
    Mam hulajnogę Motus Scooty 10, wersja ze sterowaniem kierunkowskazami. Chyba 2023.

Dzisiaj po ok. kilometrze hulajnoga gwałtownie zwolniła, wyświetlacz zaciął się na 33 km/h. Manetka przyspieszenia przestała reagować, a tylnego światła nie można wyłączyć, nawet jak bateria ma 0%. Tylne koło też stawia opór, jakby działało intensywnie odzyskiwanie energii. Podczas prowadzenia wystąpił ogromny drenaż baterii, bo od 100% do 0% osiągnąłem, pchając ją przez ok. 2 km.

We wtorek pojedzie na serwis, ale jestem ciekawy, co może być przyczyną i przede wszystkim jak zgasić to czerwone światło.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21500464
    kjoxa
    Poziom 23  
    Ocena: 236
    Prawdopodobnie uszkodził się sterownik w hulajnodze. Opory koła wskazywać mogą na zwarcie mosfetow. Ciągle zapalone światło i brak informacji o stanie baterii na przebicie np. portu w mikrokontrolerze w niekontrolowany sposób jeśli mosfet ma przebicie do bramki - zwarł się na amen. Powodem może być: pech, przetarty kabel silnika.
REKLAMA