Witam. Mam problem z klimatyzacją w samochodzie Skoda Fabia 1 1.9 TDI 100 km. Nie działa mi klimatyzacja manualna, po wciśnięciu guzika AC świeci się. Po podłączeniu komputera wyskakuje błąd 00898 activation AC compressor zwarcie do plusa. W poprzednim roku działała i w pewnym momencie podczas jazdy przestała działać. Wymieniłem sprężarkę klimatyzacji na nową NISSENS i podmieniłem zawór ciśnieniowy.
Miałem uszkodzone kostki od modułu sterowania wentylatora i od termowłącznika wentylatora. Wszystkie kostki podmienione na nowe, a błąd nie znika. Sprawdziłem resztę instalacji i wygląda dobrze. Na kostce przy sprężarce na mierniku pokazuje napięcie 12,3 V. Czy ktoś ma pomysł, co mogę jeszcze sprawdzić?
Miałem uszkodzone kostki od modułu sterowania wentylatora i od termowłącznika wentylatora. Wszystkie kostki podmienione na nowe, a błąd nie znika. Sprawdziłem resztę instalacji i wygląda dobrze. Na kostce przy sprężarce na mierniku pokazuje napięcie 12,3 V. Czy ktoś ma pomysł, co mogę jeszcze sprawdzić?