Dzień dobry wszystkim. Mam problem z moim falownikiem hybrydowym Sofar HYD 20KTL-3PH. Podczas jego pracy w trybie off-gridowym (sieć energetyczna odłączona na stałe) po około dwóch dniach stabilnej pracy wyskakuje mi błąd ID67 i falownik na około minutę się wyłącza, po czym wznawia pracę. I tak się dzieje co kilka godzin. Ale dzieje się to tylko po zachodzie słońca, kiedy produkcji z PV już nie ma. Nie wiem, co z tym począć? Czy jest tutaj na forum ktoś, kto rozwiązał już u siebie ten sam problem? A może ktoś by mi wskazał dobrego fachowca od falowników hybrydowych Sofara? Mieszkam pod Wrocławiem i oczywiście z chęcią zapłaciłbym za taką usługę osobie, która podjęłaby się rozwiązania tego problemu u mnie w domu. Z góry dziękuję za pomoc - Arek
AI: Czy mógłbyś podać więcej szczegółów na temat ustawień falownika, gdy pojawia się błąd ID67? Czy są jakieś specyficzne warunki, które mogą wpływać na jego działanie?
Ustawienia standardowe
AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków w celu rozwiązania tego problemu? Jeśli tak, to jakie były wyniki tych prób?
Próbowałem zmienić tryb działania magazynu energii na tryb Off-grid, ale nic to nie pomogło
AI: Czy mógłbyś podać więcej szczegółów na temat ustawień falownika, gdy pojawia się błąd ID67? Czy są jakieś specyficzne warunki, które mogą wpływać na jego działanie?
Ustawienia standardowe
AI: Czy próbowałeś już jakichś kroków w celu rozwiązania tego problemu? Jeśli tak, to jakie były wyniki tych prób?
Próbowałem zmienić tryb działania magazynu energii na tryb Off-grid, ale nic to nie pomogło