logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Meyra Optimus 2 - Błąd, miganie diod i brak uruchomienia wózka inwalidzkiego

yoobbb 08 Kwi 2025 20:39 411 4
REKLAMA
  • #1 21512202
    yoobbb
    Poziom 2  
    Posiadam wózek inwalidzki Meyra Optimus 2 i mam kilka pytań.
    Poproszę o podpowiedź, co oznacza błąd na filmie nr 1.

Czy ktoś z Państwa spotkał się z problemem niemożliwości uruchomienia wózka jak na filmie nr 2.

Co może oznaczać miganie diod jak na filmie nr 3.

Pozdrawiam
    Irek
    AI: Czy możesz podać dokładne kody błędów lub komunikaty, które pojawiają się na wózku?
    Joystick nie ma wyświetlacza błędów.
    AI: Jakie kroki naprawcze już podjąłeś, aby rozwiązać te problemy?
    Wymiana przewodu łączącego joystick z wózkiem.
  • REKLAMA
  • #2 21514400
    998
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    PG DRIVES?
    Czy to wszystko na jednym wózku? Jedno po drugim?
    Nie rozumiem trzeciego filmu skoro po pierwszym się wyłączył.
  • REKLAMA
  • #3 21514834
    yoobbb
    Poziom 2  
    Tak, to PG DRIVES model D51108.03.
    Mam dwa takie joysticki. Pierwszy film pokazuje błąd, kiedy pierwszy raz podłączam jeden z joysticków do wózka.
    Drugi film, czyli niemożliwość uruchomienia, pojawia się od czasu do czasu, wózek jedzie i nagle się wyłącza, ruszam przewodami, przełączam wtyczki, w końcu zaskakuje, ale nie mogę zlokalizować, gdzie tkwi problem. Jedna z prawidłowości, jaką zauważyłem, to np. leży poziomo podpórka z joystickiem, nie mogę go uruchomić, podnoszę do góry do pionu, wózek można włączyć, kładę do poziomu, wózek gaśnie. Obstawialiśmy wadliwy przewód, ale wymiana nic nie dała.
    Miganie z filmu trzeciego występuje cały czas, na obu joystickach.
  • REKLAMA
  • #4 21514935
    998
    Poziom 14  
    Ocena: 29
    Drugi film 8 diód - uszkodzony system. W moim przypadku pojechał do naprawy w Anglii (autoryzowany serwis wysłał). Koszt ponad 1200 zł dość dawno temu. Błąd pierwszego wskazuje na problem z okablowaniem. Proponuję zobaczyć czy nie ma wilgoci we wnętrzu sterownika. Wydmuchać pył z zużytych szczotek w silnikach.
  • #5 21531139
    zuzia3521
    Poziom 16  
    Ocena: 146
    Witam może mieć pan problem z układem siedzenia poziomowania lub problem z sterownikiem Zajmuję się naprawą elektroniki w takim sprzęcie ale wózek musi być dostarczony cały .
REKLAMA