logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

JBL EON 710 – zwarcie za przetwornicą, brak zasilania, szukam płyty lub naprawy

mikomierzyn 01 Maj 2025 20:43 228 2
REKLAMA
  • #1 21536527
    mikomierzyn
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Witam ponownie, pacjent to głośnik JBL EON 710.
    Rozpoznanie: całkowity brak zasilania, głośnik jak zawsze dałem do specjalisty i otrzymałem taką odpowiedź, cytuję: "Dzień dobry, serwis RTV informuje, że JBL ma zwarcie za przetwornicą. Być może to sama końcówka mocy. Naprawa niewykonalna z braku części i możliwości technicznych. Pozdrawiam." Jak pech, to pech. Ktoś coś poradzi? Może ma ktoś taką płytkę lub da radę zrobić?
    Zbliżenie na uszkodzoną płytę zasilającą głośnika JBL EON 710 leżącą na drewnianym blacie.
    Uszkodzona płytka zasilająca z głośnika JBL EON 710 na drewnianym blacie.
    Zbliżenie na fragment płytki drukowanej z elementami elektronicznymi w głośniku JBL EON 710.
    Zbliżenie na fragment płytki drukowanej z układami scalonymi i oznaczeniami elementów.
    AI: Masz może zdjęcia tej uszkodzonej płyty albo jakieś oznaczenia/numer seryjny płytki? To by bardzo ułatwiło szukanie odpowiedniej części.
    Tak.
    AI: Próbowałeś już kontaktować się z autoryzowanym serwisem JBL albo szukać części zamiennych gdzieś indziej (np. na portalach aukcyjnych)?
    Tak, w serwisie RTV.
  • REKLAMA
  • #2 21536778
    LEDówki
    Poziom 43  
    Ocena: 2538
    Pozostaje namierzyć zwarcie (posprawdzać końcówki mocy) i próbować wymieniać samodzielnie po rozkodowaniu oznaczeń układów scalonych i kupieniu zamienników oraz narzędzi do wymiany tychże układów.
  • #3 21536801
    mikomierzyn
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Za stary już jestem na samodzielną naprawę,
REKLAMA