logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Candy CS4 1061DE 1-S Pralka Smart 6kg nowa czy to głośna praca?

emarti 03 Maj 2025 17:44 699 5
REKLAMA
  • #1 21537966
    emarti
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Tak dla pewności chciałbym Was zapytać czy to jest normalna praca nowej pralki która ma zaledwie 3 dni? W opiniach tej pralki w dwóch popularnych sklepach RTV AGD pojawia się sporo opinii o tej pralce że jest bardzo cicha czy też bardzo cicho pierze. Nie wydaje mi się żeby to było bardzo ciche pranie. Pralkę ustawiał dostawca ze sklepu w którym ją kupiłem. Pytanie też czy nóżki pralki są prawidłowo ułożone jak na zdjęciu? To stare budownictwo i możliwe że podłoga nie należy do najbardziej poziomych ale właśnie facet miał problem z wypoziomowaniem pralki więc ustawił nóżki tak jak są. Ogólnie pralka pierze normalnie podczas cyklu ale po wypompowaniu wody i wchodzeniu w tryby wirowania potrafi szarpnąć w lewo i delikatnie przemieścić się także "waląc" z dwa, trzy razy prawdopodobnie bębnem w bok. Tłumaczę sobie to źle rozłożonym praniem ale ciort wie.Dolna część pralki pokazująca nóżki ustawione na płytkach ceramicznych.

• REKLAMA
  • #2 21538080
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3683
    Pralka pracuje poprawnie i to samo usłyszysz jeśli nawet wezwiesz serwis gwarancyjny i w ogóle przyjedzie. Na forum o jakości pralek Candy napisano już powieść. Mówiąc krótko i zwięźle kupiłeś sprzęt stricte budżetowy i nie oczekuj kultury pracy choćby Boscha przy tym sprzęcie.
  • REKLAMA
  • #3 21538414
    emarti
    Poziom 15  
    Dzięki za odpowiedź. Postawiłem to zapytanie ponieważ tak jak napisałem wcześniej zastanowiły mnie opinie ludzi którzy piszą o cichej pracy. Myślę że może były to przesiadki z powiedzmy 10 letnich pralek które w tamtym czasie były głośniejsze. Ja wiem że ta moja Candy to budżetówka i była chyba druga czy trzecia po sortowaniu produktów od najtańszych. A co jeśli chodzi o ustawienie nóżek? Czy fachowiec który ją ustawiał zrobił to poprawnie i pralka może tak stać lekko przechylona?
  • REKLAMA
  • #4 21538424
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Spróbuj sam ją wypoziomować ewentualnie. Tylko należy pamiętać, że poziomowanie pralki to nie bieganie z poziomicą dookoła pralki a stabilne ustawienie jej na nóżkach i zabezpieczenie przed odkręceniem regulacji nóżek w pozycji jak najbardziej pionowej. Postawa to by stała stabilnie na podłożu i by się nie bujała przy próbie przestawienia jej rękoma i to jest kluczowe.
  • REKLAMA
  • #5 21538461
    emarti
    Poziom 15  
    Tak jak pisałem facet próbował ją ustawić prosto ale nie chciała stać stabilnie więc podwyższył przednie nóżki i tym sposobem stanęła nie kołysząc się.
  • #6 21538543
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    To spróbuj doregulować jeszcze precyzyjniej samodzielnie.
REKLAMA