logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Krups EA81 – woda wraca do zbiornika odciekowego, brak wody w komorze zaparzania

steell 11 Maj 2025 17:51 477 3
REKLAMA
  • #1 21546194
    steell
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Krups EA81
    Mam problem z ekspresem polegający na tym, że nie podaje wody do komory zaparzania w efekcie cała /zimna/ woda po cyklu parzenia znajduje sie w zbiorniku odciekowym. Zdejmowałem jeden z wężyków po prawej stronie ekspresu /pod elektroniką lecą dwa wężyki/ bo było widać że jest czymś twardym zapchany, niestety nic to nie dało, para do spieniacza leci normalnie. Chodzi o ten przeźroczysty wężyk.
    Wnętrze ekspresu Krups EA81 z widocznymi przewodami i rękami osoby naprawiającej przezroczysty wężyk.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21546275
    techlock
    Poziom 34  
    Ocena: 518
    Sprawdź zawór 2 barowy, tłoczek w zaworku powinien się lekko przesuwać pod naciskiem sprężyny, może się zaklinował i jest otwarty tylko na parę. Nasmaruj uszczelki, ewentualnie wymień.
    >>21531976
  • REKLAMA
  • #3 21546438
    steell
    Poziom 12  
    Ocena: 6
    Dzięki za pomysł, tak zrobię, nowe uszczelki już zamówiłem. Lutowałem styki do czujnika bo sie standardowo oberwały i obracałem ekspres moze jakieś kawałki kamienia kotłowego lub inne zanieczyszczenie się tam faktycznie dostały, rozbiorę i sprawdzę.
REKLAMA