Witam, znowu same problemy 🙂 Wie ktoś, o co może chodzić?
* Karta graficzna: AMD Radeon RX 7900 GRE
* Procesor: AMD Ryzen 7500F
* RAM: 32 GB
* Płyta główna: ASRock B650M-HDV/M.2
* Zasilacz: Endorfy 850 W
Problemy, które występują:
Problemy z systemem:
* Czasami system uruchamia się normalnie, ale innym razem startuje nawet 5 minut, a potem przez kolejne 5 minut jest niestabilny (np. brak paska zadań, białe ikony na pulpicie, kursor działa, jakby monitor miał 10 Hz).
* Przeglądarka internetowa czasem się zacina — czasami wideo na YouTube przycina, dźwięk leci normalnie, ale obraz staje, a innym razem cała przeglądarka staje się niestabilna.
* Ostatnio zdarzył mi się nawet blue screen w losowym momencie.
* Czasami przy uruchamianiu komputera klawiatura miga, jakby co chwilę się włączała i wyłączała.
Problemy w grach (głównie CS):
* FPS nagle spadają z 300 do 50 w losowych momentach.
Problem czasami naprawia się po zrobieniu Alt + Tab, ale nie zawsze.
A czasem muszę zmieniać tryb gry na "okno bez ramek", a potem wracać do pełnego ekranu, aby odzyskać płynność.
* Czasami CS w ogóle się nie uruchamia — pojawia się okno z wyborem „zaczekaj” lub „zamknij aplikację”. Niezależnie od tego, co wybiorę, gra i tak się wyłącza.
Czasami pojawiają się losowe błędy aplikacji.
AI: Jaki masz dokładnie system operacyjny (np. Windows 10/11, wersja, czy jest w pełni zaktualizowany)?
11 tak
AI: Czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, chipsetu i innych podzespołów? Jeśli tak, to skąd je pobierałeś (oficjalne strony producentów czy Windows Update)?
Tak, robiłem DDU, nic nie dało.
* Karta graficzna: AMD Radeon RX 7900 GRE
* Procesor: AMD Ryzen 7500F
* RAM: 32 GB
* Płyta główna: ASRock B650M-HDV/M.2
* Zasilacz: Endorfy 850 W
Problemy, które występują:
Problemy z systemem:
* Czasami system uruchamia się normalnie, ale innym razem startuje nawet 5 minut, a potem przez kolejne 5 minut jest niestabilny (np. brak paska zadań, białe ikony na pulpicie, kursor działa, jakby monitor miał 10 Hz).
* Przeglądarka internetowa czasem się zacina — czasami wideo na YouTube przycina, dźwięk leci normalnie, ale obraz staje, a innym razem cała przeglądarka staje się niestabilna.
* Ostatnio zdarzył mi się nawet blue screen w losowym momencie.
* Czasami przy uruchamianiu komputera klawiatura miga, jakby co chwilę się włączała i wyłączała.
Problemy w grach (głównie CS):
* FPS nagle spadają z 300 do 50 w losowych momentach.
Problem czasami naprawia się po zrobieniu Alt + Tab, ale nie zawsze.
A czasem muszę zmieniać tryb gry na "okno bez ramek", a potem wracać do pełnego ekranu, aby odzyskać płynność.
* Czasami CS w ogóle się nie uruchamia — pojawia się okno z wyborem „zaczekaj” lub „zamknij aplikację”. Niezależnie od tego, co wybiorę, gra i tak się wyłącza.
Czasami pojawiają się losowe błędy aplikacji.
AI: Jaki masz dokładnie system operacyjny (np. Windows 10/11, wersja, czy jest w pełni zaktualizowany)?
11 tak
AI: Czy masz zainstalowane najnowsze sterowniki do karty graficznej, chipsetu i innych podzespołów? Jeśli tak, to skąd je pobierałeś (oficjalne strony producentów czy Windows Update)?
Tak, robiłem DDU, nic nie dało.