logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

PARKSIDE Performance PABSP 20 Li-C3 – wkrętarka zatrzymuje się pod obciążeniem, czy to normalne?

franekmarczak123 19 Maj 2025 15:20 360 2
REKLAMA
  • #1 21553723
    franekmarczak123
    Poziom 5  
    Wkrętarka Parkside Performance PABSP 20 Li-C3 rok 2023 – wkrętarka staje, gdy się ją przytrzyma ręką na szybkim biegu, a na wolnym nie można jej utrzymać. Czy jest to wada, którą trzeba reklamować, czy jest to jakieś zabezpieczenie przed spaleniem? Wywierciłem kilka otworów w drewnianej belce wiertłem do metalu 12 mm i pod większym obciążeniem wkrętarka staje. W zielonej Parkside tak nie ma, tamta się prędzej spali niż stanie. Czy tak ma być? Ten model tak ma, czy jest zepsuta? Mam drugą taką samą, rok starszą i jest to samo. Obydwie by były uszkodzone? Sprawdzałem na aku 2 Ah i 4 Ah, zwykłym i tym Bluetooth i tak samo, wszystkie aku naładowane. To moje pierwsze wkrętarki Performance i nie mam porównania, ale w pracy używałem kiedyś wkrętarki Makita i DeWalt i nie pamiętam, żeby któraś stawała i się wyłączała. Co jest grane?
  • REKLAMA
  • #2 21553732
    remot
    Poziom 33  
    Ocena: 219
    Jeżeli masz paragon - reklamuj.
    Problem standardowy. Akumulator.
  • #3 21553738
    franekmarczak123
    Poziom 5  
    >>21553732 Akumulator? Czyli wszystkie akumulatory, które mam w domu, a mam ich kilka, są zepsute i przerobiłem na nich już kilka modeli zielonych Parkside i nie było żadnego problemu.
REKLAMA