logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Citroen C5 X7 2.0 HDI 2010 – brak napięcia na pompie hydraulicznego zawieszenia

bosman11 20 Maj 2025 19:54 504 1
REKLAMA
  • #1 21555162
    bosman11
    Poziom 2  
    Dzień dobry.
    Citroën C5 X7 2010 r. 2.0 Diesel 136 KM. Problem z zasilaniem pompy hydraulicznego zawieszenia – brak napięcia na dużej kostce do silnika, tej z dwoma przewodami. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki w skrzynce przy akumulatorze i te duże, co są pod nią. Sprawdziłem wszystkie bezpieczniki pod deską rozdzielczą po lewej stronie kierownicy, za schowkiem. Tam sprawdziłem trzy skrzynki – góra, dół i tę po prawej, za ramką schowka. Pompa z silnikiem wyjęta. Podpinałem pozostałe kostki do pompy z nadzieją, że napięcie jest wtedy podane, ale nie. Poproszę o pomoc, info, może są gdzieś jeszcze bezpieczniki, które mogę sprawdzić lub przekaźniki? Z góry dziękuję za pomoc.
    AI: Czy sprawdzał Pan przekaźniki odpowiedzialne za zasilanie pompy zawieszenia? Jeśli tak, to czy były zamieniane miejscami lub sprawdzane pod kątem działania (np. czy słychać ich załączanie)?
    Nie. Nie wiem, gdzie się znajdują.
    AI: Czy pomiary napięcia na kostce były wykonywane przy włączonym zapłonie lub podczas próby uruchomienia zawieszenia? Jeśli tak, to czy napięcie pojawia się w którymkolwiek z tych przypadków?
    Tak. Brak napięcia w każdym stanie.
  • REKLAMA
  • #2 21562886
    artur.heise
    Poziom 33  
    Ocena: 587
    bosman11 napisał:
    Dzień dobry.
    Citroën C5 X7 2010 r. 2.0 Diesel 136 KM. Problem z zasilaniem pompy hydraulicznego zawieszenia – brak napięcia na dużej kostce do silnika, tej z dwoma przewodami.

Sprawdziłeś miernikiem?
    Pomogłem? Kup mi kawę.
REKLAMA