logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jaki regulator i falownik do 3 paneli PV, pompy 550W, akumulatorów 24V 75Ah/200Ah?

ericbasiak 26 Maj 2025 19:33 192 2
REKLAMA
  • #1 21560983
    ericbasiak
    Poziom 3  
    Witam szanownych kolegów.
    Zwracam się z następującym problemem, otóż mam na działce studnię, zamontowałem trzy panele jak w załączniku (docelowo będzie ich 6). Mam też przetwornicę, która ma obsłużyć pompę 550 W i 2 akumulatory żelowe 75 Ah, które będę wymieniał z czasem na jeden LiFePO4 24 V 200 Ah. Jaki regulator, falownik do takiego zestawu zastosować, żeby mi to obsłużyło? Do tej pory miałem dwa do 300 zł i mimo że jakiś czas chodziły, nie za długo – skończyło się dymem. Oczywiście chciałbym to ogarnąć jak najtaniej, ale skutecznie.
    Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
    Pozdrawiam

Przetwornica napięcia VOLT Polska IPS-2600N 24V leżąca na trawie, widoczny opis parametrów technicznych na obudowie.
    Etykieta informacyjna panelu fotowoltaicznego Talesun TP660P-280 z podstawowymi parametrami technicznymi.
    AI: Jakie dokładnie parametry mają Twoje panele PV (moc, napięcie i prąd znamionowy, typ – np. monokrystaliczne/polikrystaliczne)?
    280 W, 39 V, 9,25 A
    AI: Jaki jest typ i napięcie zasilania Twojej pompy (AC czy DC, jednofazowa czy trójfazowa, ewentualnie model), oraz czy wiesz, jaki ma prąd rozruchowy?
    230 V jednofazowa
  • REKLAMA
  • #2 21561056
    tomaszmruz
    Poziom 19  
    Ocena: 34
    Zobacz coś z Victrona ceny wysokie ale warto.
REKLAMA