logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Reverb 8AB2A1B - W jakim wzmacniaczu Mesa Boogie jest używany?

UKFman 17 Gru 2005 13:16 1938 4
REKLAMA
  • #1 2091577
    UKFman
    Poziom 11  
    Witam
    Ostatnio stałem się posiadaczem reverbu sprężynowego o ozn. 8AB2A1B, więc chciałbym skonstruować jakiś wzmacniacz gitarowy. I tu pytanie w jakim wzmacniaczu(konkretny model) jest zastosowany powyższy reverb, zaznaczam że najbardziej interesowałby mnie jakiś wzmacniacz mesa boogie. Proszę o schematy lub same nazwy wzmacniacza.
  • REKLAMA
  • #2 2091633
    adamjur1
    Poziom 42  
    Ocena: 1000
    Pogłosy sprężynowe były stosowanene w Regentach 30H ( lampowy) oraz w Regentach Vermonach 300H,600H,1000H i wszystkich ich klonach z lierką H. schematy były dostępne na www.vermona.de w zakładce serwis i dalej dowloadbereit
    Pozdr.J.
  • REKLAMA
  • #3 2091686
    Rebel86
    Poziom 11  
    Reverb sprężynowy dostosujesz do każdego pieca, który posiadał takowy... model nie jest raczej zbyt ważny.
    Chodzi o sprężynę, bo sterownik zrobisz sobie sam :)

Wybierz sobie ktoras mese, ktora miała taki reverb i działaj :D
    http://www.mif.pg.gda.pl/homepages/tom/schematics.htm
  • REKLAMA
  • #4 2092046
    UKFman
    Poziom 11  
    Patrzyłem na stronke Toma i znalazłem tam dwa interesujące mnie schematy caliber .22 lub caliber .50. Nie ma jednak nic napisane jaki tam jest reverb, a mi się wydaje żę nie można zastosować byle jakiego. Chyba, że jest możliwość jakoś dostosować ten mój to wyżej wymienionych konstrukcji. Jeśli ktoś się trochę orientuje w tej kwestii to bardzo proszę o pomoc.

Czym się różni caliber .22 od .55, czy tylko mocą??
  • #5 2092832
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    UKFman napisał:
    Ostatnio stałem się posiadaczem reverbu sprężynowego o ozn. 8AB2A1B, (...) zaznaczam że najbardziej interesowałby mnie jakiś wzmacniacz mesa boogie.

W/g stronki
    http://members.tripod.com/~roymal/accutron.htm
    właśnie w Mesach był stosowany...
REKLAMA