logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Gigabyte G27F 2 – po podłączeniu drugiego monitora zmiana na 60Hz i 4K, PnP

Alfonsartur 28 Maj 2025 23:13 210 2
REKLAMA
  • #1 21563290
    Alfonsartur
    Poziom 2  
    Siema, mam problem z monitorem Gigabyte G27F 2, gdy podłączyłem do komputera drugi monitor, to zmieniły się na 60 Hz i rozdzielczość 4K, w menedżerze urządzeń wyświetla się jako monitor PnP (sterownik rok 2006), Windows Update nie wyszukuje mi nowego ani do tego PnP, ani do mojego monitora.
    Aktywne rozpoznawanie sygnału 3840x2160.
    Wszystkie metody z internetu testowane, szukam wsparcia u was.
    AI: Jaki dokładnie model i parametry ma ten drugi monitor, który podłączasz?
    Monitor został odłączony, a problem pozostał, szukam rozwiązania tylko, żeby jeden działał.
    AI: Na jakich portach i kablach masz podłączone oba monitory oraz jaką masz kartę graficzną?
    Monitor podłączony na HDMI, karta Gigabyte GTX 1650 Super.
  • REKLAMA
  • #2 21563383
    roxio
    Poziom 27  
    Ocena: 211
    Cytat:
    menedżerze urządzeń wyświetla się jako monitor PnP

Prawidłowo, jeśli jest połączony tylko do HDMI lub DP.

Gigabyte G27F 2 obsługuje rozdzielczość 1080p/165Hz, jeśli miałeś dwa monitory i wybrałeś opcję rozszerzenia obrazu to dopasował się do "słabszego" monitora. W panelu nvida ustaw rozdzielczość sygnału wyjściowego i refreshrate na odpowiedni.
    nVidia Control Panel -> Display -> Change Resolution
  • #3 21563532
    Alfonsartur
    Poziom 2  
    Właśnie w panelu próbowałem to zrobić, ale do wyboru przy 1080p miałem tylko 60 Hz. Dodając rozdzielczość, przechodziła testy, ale nie dało się jej nigdzie wybrać.
REKLAMA