Witam,
Peugeot Partner 2.0 HDI RHY 90 KM
Czy wystarczy w tych miejscach zaślepka do EGR?
I czy trzeba go wyprogramować?
Ja zamiast tej chłodnicy egr mam wstawioną rurkę
metalową
Mam analogiczny silnik w samochodzie Suzuki Grand Vitara I 2.0 HDI 109KM 80kW RHZ 8V 2000-2005 (10DYEY - DW10ATED) - zaślepka EGR Kreft 512.014.00 + 2x śruba M6x25 DIN6921 zamiast szpilek + Kreft 512.463.00. Błędów brak. Początkowo zaślepiałem tylko jedną zaślepką ale wąż zaczął się dziwnie pocić - pewnie starymi osadami.
Załączniki:
Silniki Grand Vitara.png(2.98 MB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
Kolektor_2.jpg(116.95 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
✨ Dyskusja dotyczy zaślepienia EGR w Peugeot Partner 2.0 HDI RHY 90 KM, gdzie zamiast chłodnicy EGR zastosowano metalową rurkę. Zalecono najpierw odłączyć podciśnienie i zaślepić wężyk, a następnie sprawdzić, czy pojawi się błąd check engine. Wskazano, że przy aktywnym błędzie MAF sterowanie EGR nie jest brane pod uwagę, a przed dalszymi modyfikacjami należy naprawić usterki przepływomierza i świec. Po odpięciu przepływomierza silnik chwilowo odzyskał nieco mocy. W późniejszym przykładzie podano, że pełne zaślepienie EGR w analogicznym silniku HDI może wymagać dwóch zaślepek i odpowiednich śrub, aby uniknąć pocenia się przewodu oraz błędów sterownika. Wygenerowane przez model językowy.