Witam. Mam problem z odpaleniem Opel Vivaro 2,0 dCi 2008 r. Świeci się na stałe czerwona dioda immo, brak jest kontrolki świec żarowych, auto kręci, ale nie odpala. Brak również komunikacji ze sterownikiem. Wszystkie bezpieczniki i przekaźniki sprawdzone. Zasilanie i masa na ECU w porządku. Czy ktoś miał może podobny problem?
AI: Czy próbowałeś odpalić auto innym kluczykiem (jeśli posiadasz zapasowy)? Czy immo reaguje tak samo na obu kluczach?
Próbowałem innym kluczykiem. Mimo to reaguje tak samo.
AI: Czy przed wystąpieniem problemu były wykonywane jakieś naprawy, wymiana akumulatora, zalanie wodą, kolizja lub inne nietypowe sytuacje?
Nic takiego nie miało miejsca. Auto normalnie jechało, potem zgasło. Udało się go co prawda odpalić za którymś razem, ale pracowało tylko przez chwilę i zgasło z powrotem.
AI: Czy próbowałeś odpalić auto innym kluczykiem (jeśli posiadasz zapasowy)? Czy immo reaguje tak samo na obu kluczach?
Próbowałem innym kluczykiem. Mimo to reaguje tak samo.
AI: Czy przed wystąpieniem problemu były wykonywane jakieś naprawy, wymiana akumulatora, zalanie wodą, kolizja lub inne nietypowe sytuacje?
Nic takiego nie miało miejsca. Auto normalnie jechało, potem zgasło. Udało się go co prawda odpalić za którymś razem, ale pracowało tylko przez chwilę i zgasło z powrotem.