Witam wszystkich, mam problem z Jeepem Renegade 2017 r. 2.0 diesel. Wywala na liczniku usterkę systemu start-stop, w ECU silnika wyrzuca błąd czujnika temperatury silnika P0115. Najczęściej pojawiał się ten błąd z rana, ale teraz to już jak mu zawieje, czujnik oczywiście wymieniony, wiązka od czujnika do ECU sprawdzona, włącznie z pinami (drugiego na silniku nie ma ani na chłodnicy). Akumulator miał kiepskie parametry, założony nowy, wszystkie masy posprawdzane plus przekaźniki zasilające ECU również.
Przyszła pora na sterownik silnika - też poszedł inny i to samo, ręce opadają. Na samym początku, jak robiłem podglądy na żywo, raz mi się udało wychwycić szpilkę na wykresie na ułamek sekundy, jakby coś było nie tak z sygnałem od czujnika temperatury, ktoś coś poradzi może?
Przyszła pora na sterownik silnika - też poszedł inny i to samo, ręce opadają. Na samym początku, jak robiłem podglądy na żywo, raz mi się udało wychwycić szpilkę na wykresie na ułamek sekundy, jakby coś było nie tak z sygnałem od czujnika temperatury, ktoś coś poradzi może?