logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jeep Renegade 2.0 diesel 2017 – błąd P0115 czujnika temperatury mimo wymiany czujnika

mobil6000 16 Cze 2025 00:26 303 1
REKLAMA
  • #1 21580508
    mobil6000
    Poziom 15  
    Ocena: 57
    Witam wszystkich, mam problem z Jeepem Renegade 2017 r. 2.0 diesel. Wywala na liczniku usterkę systemu start-stop, w ECU silnika wyrzuca błąd czujnika temperatury silnika P0115. Najczęściej pojawiał się ten błąd z rana, ale teraz to już jak mu zawieje, czujnik oczywiście wymieniony, wiązka od czujnika do ECU sprawdzona, włącznie z pinami (drugiego na silniku nie ma ani na chłodnicy). Akumulator miał kiepskie parametry, założony nowy, wszystkie masy posprawdzane plus przekaźniki zasilające ECU również.
    Przyszła pora na sterownik silnika - też poszedł inny i to samo, ręce opadają. Na samym początku, jak robiłem podglądy na żywo, raz mi się udało wychwycić szpilkę na wykresie na ułamek sekundy, jakby coś było nie tak z sygnałem od czujnika temperatury, ktoś coś poradzi może?
  • REKLAMA
  • #2 21580783
    decybel91
    Poziom 43  
    Ocena: 4220
    wiązkę puść drugą od czunika do ECU i daj nową masę klema-silnik lub sprawdź czy klema się nie grzeje pod obciążeniem elektrycznym.
REKLAMA