logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zgemma H11S – brak sygnału mimo sprawnej anteny i kabla, co sprawdzić?

dawidzygala1985 22 Cze 2025 15:18 330 1
REKLAMA
  • #1 21586326
    dawidzygala1985
    Poziom 1  
    Witam. Od kilku dni mam problem z dekoderem Zgemma H11S. Przez przypadek uderzyłem w antenę i znikł sygnał, ale kiedy na nowo ustawiłem za pomocą miernika, na dekoderze sygnału nie pokazuje. Wczoraj podłączyłem dekoder u kolegi. Na jego dekoderze sygnał był, na moim zero. Dzisiaj pożyczyłem dekoder, podpiąłem pod moją antenę i sygnał był... Pomoże ktoś?
    AI: Czy dekoder uruchamia się normalnie? Pojawiają się jakieś komunikaty o błędach albo inne nietypowe objawy (np. brak menu, zawieszanie się)?
    Uruchamia się normalnie. Dekoder mam podpięty kablem pod internet i radio i filmy z internetu działają.
    AI: Próbowałeś przywrócić ustawienia fabryczne albo zaktualizować oprogramowanie dekodera po tym, jak pojawił się problem? Jeśli tak, to czy coś się zmieniło?
    Próbowałem, nie pomogło.
  • REKLAMA
  • #2 21586359
    Daro1003
    Poziom 34  
    Ocena: 605
    Poszukaj na forum był temat ze trzeba odsunąć zasilacz dekodera od przewodu od anteny dziwne ale czytałem ze pomogło to użytkownikom.
REKLAMA