Nadchodzi już pora wyboru studiów, a ja im więcej się zastanawiam, tym mniej jestem zdecydowany. Ukończyłem liceum na profilu mat-fiz, fizykę uwielbiam, niestety umiejętności z programowania mam praktycznie zerowe. Jestem zainteresowany mechaniką i budową maszyn na PWr, projektowaniem układów mechanicznych, jednak słyszałem od znajomych, że z zarobkami i pracą trochę ciężko...
Z drugiej strony jestem zainteresowany AiRem (też na PWr), chciałbym nauczyć się programować, jednak przeraża mnie trochę to, że na tych studiach nie będę miał wiele wspólnego z fizyką, którą uwielbiam.
Jak sytuacja z pracą po tych kierunkach wygląda obecnie? Czy z zerowymi umiejętnościami z programowania dam radę się douczyć na AiRze?
Pozdrawiam
Z drugiej strony jestem zainteresowany AiRem (też na PWr), chciałbym nauczyć się programować, jednak przeraża mnie trochę to, że na tych studiach nie będę miał wiele wspólnego z fizyką, którą uwielbiam.
Jak sytuacja z pracą po tych kierunkach wygląda obecnie? Czy z zerowymi umiejętnościami z programowania dam radę się douczyć na AiRze?
Pozdrawiam