Witam, pacjent Philips 65OLED707/12, nie działa Ambilight, wertowałem temat na forum i wspominają, że w innych modelach działanie podświetlenia Ambi zaburzała najnowsza aktualizacja i wykonywali w związku z tym downgrade do poprzedniego systemu. Telewizor zakupiłem używany, już z niedziałającym podświetleniem Ambi, ewentualnie co mogę sprawdzić, żeby wykluczyć winę softu, a trzaśniętą płytę główną lub poszczególny pasek LED? Podłączone są szeregowo? Z góry dziękuję!
Downgrade już zrobiony do wersji ….113 z 2023 r., nic nie pomogło, rozebrałem plecki TV, sprawdziłem flexy i kostki, rozpiąłem, przeczyściłem i pomierzyłem na przejście, wszystko w normie, według mojej diagnozy płyta główna lub ledy, ma ktoś schemat lub wiedzę, żeby pomierzyć płytę i ledy?
Downgrade już zrobiony do wersji ….113 z 2023 r., nic nie pomogło, rozebrałem plecki TV, sprawdziłem flexy i kostki, rozpiąłem, przeczyściłem i pomierzyłem na przejście, wszystko w normie, według mojej diagnozy płyta główna lub ledy, ma ktoś schemat lub wiedzę, żeby pomierzyć płytę i ledy?