logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak zainstalować nowe mapy na nawigacji Vordon 5, brak wsparcia i wykrywania

margi85 27 Cze 2025 14:37 459 3
REKLAMA
  • #1 21591256
    margi85
    Poziom 16  
    Ocena: 21
    Witam, wujek poprosił mnie o wgranie jakichś map na nawigację, problem w tym że zupełnie nie wiem jak się do tego zabrać. Znalałem podobny temat, pobrałem Navigator free i Navitel, ale nie widzą urządzenia.
    Nawigacja to Vordon 5", nic więcej nie wiem na jej temat.
    Urządzienie już podobno nie jest wspierane, próbowaem znależć jakieś starsze wersje programów, ale nie idzie mi zbytnio.
    Windows 10 widzi go jako dysk USB.

Jak zainstalować nowe mapy na nawigacji Vordon 5, brak wsparcia i wykrywania
  • REKLAMA
  • #2 21591373
    elktrod
    Poziom 41  
    Ocena: 1360
    Kup Automapę z licencją i instrukcja Cię poprowadzi krok po kroku...
    Abyś sobie nie zepsuł urządzenia czyli nie zablokował na amen jak to robią początkujący to polecam instalację mapy na zewnętrznej karcie pamięci i modyfikację tylko ścieżki dostępu do mapy na tej karcie i to wszystko... W żadnym wypadku nie zalecam kopiowania i jakichkolwiek zmian w plikach na karcie wewnętrznej, bo nie ma ku temu żadnej potrzeby aby osiągnąć cel gdy ktoś jest początkującym!
    Było już tu coś na tym forum o tej nawigacji ale niezbyt pomocne... Link
    A tu w poście #2 masz krok po kroku instalację na zewnętrznej karcie pamięci SD: Link
  • REKLAMA
  • #3 21591413
    margi85
    Poziom 16  
    Poradziłem sobie, znalazłem instrukcję instalacji Navigator free, i zainstalowało poprawnie.
  • #4 21591415
    margi85
    Poziom 16  
    znalazłem instrukcję instalacji
REKLAMA