Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Nawigacja AutoMapa - Instalacja mapy

DragonPTG 22 Nov 2022 00:54 192 8
    DragonPTG
    Level 3  
    Hej wszystkim mam do was pytanie odnoście instalacji mapy w nawigacji na karcie SD jak to wyglada i krok po kroku po podłączeniu pod komputer na karcie sd jest jakby oprogramowanie ze strony Automapy i pobrałem darmowa mapę z tej strony i wrzuciłem do automapa/Maps/Europa i po podmianie folderu mapa nie wczytuje się. Po przenoszeni samego pliku np PL( myśle ze to mapa polski bo są inne skróty krajów ) jakaś mama jest ale np pokazuje mi samo miasto Lublin :D w ,,Prowadź do,, na filmie na yt pokazują ze pobierają program ale trzeba jakieś rejestracja licencji itd a ta nawigacja ma już parenascie dobrych lat i da się to jakoś inaczej zainstalować? Są tacy majstry :) lub jakiś film lub wytłumaczy mi to ktoś w rozumiały sposób ? Dzięki za informacje :)
  • Helpful post
    tos18
    Level 40  
    dla windowsów:
    pobierasz ze strony automapy instalator i uruchamiasz - dalej prowadzi za rączkę.
    O ile wiem to automapa nie daje darmowych map dla windowsów.
    Darmowe wersje (do użytku przez kilka dni) były na androida.

Jeśli nie masz licencji to legalną metodą jest jej zakup.
    jeśli masz to pod koniec instalacji pojawi się okno gdzie wprowadzisz adres mail i numer licencji.Zaznaczasz opcje instaluj i rejestruj.
    o nie legalnych witaminach tu nie pogadamy - regulamin forum
  • Helpful post
    jajacekpl
    Level 24  
    I druga sprawa:
    DragonPTG wrote:
    a ta nawigacja ma już parenascie dobrych lat
    Na starszych sprzętach najnowsza wesja programu AM (6.27) strasznie się tnie, a do starszych (np. 6.1) najnowsza mapa nie będzie pasowała.
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Co to za nawigacja?
    Bo jak napisał @jajacekpl AM może wcale nie działać, poza tym należy wykupić licencję na program.
    DragonPTG
    Level 3  
    @sosarek Lark FreeBird 50.3 stara nawigacja, i tak chciałem ją jakoś zaktualizować awaryjnie żeby była. Tylko są problemy jak wyżej :)
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Więc zapomnij o nowszej wersji AM, poza tym bez wykupienia licencji nie ma o czym rozmawiać.
    DragonPTG
    Level 3  
    @sosarek Mam jeszcze półroczną nawigację modecom freeway sx 7.0 niby jest licencja dożywotnia i na samej nawigacji do aktualizowania mapy jestem kierowany do strony Naviextras a na tej stronie nie ma nawet takiego modelu i jak tu zaktualizować coś :D? Żałuje że nie kupiłem nawigacji z wifi bo tam to bezpośrednio można zaktualizować...

czyli nie ma żadnej opcji zaktualizowania takiej nawigacji co pisałeś wcześniej nawet żeby ją jakoś odświeżyć?
  • Helpful post
    sosarek

Level 43  
    Co do Modecoma - kontakt z ich działem wsparcia.
    Co do Larka - nie ma.