logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Pioneer VSX-1015 – jak sparować pilota z amplitunerem po resecie?

Macius183 29 Cze 2025 16:11 309 2
REKLAMA
  • #1 21592982
    Macius183
    Poziom 2  
    Witam. Kupiłem amplituner Pioneer VSX-1015 i mam problem z niedziałającym pilotem. Robiłem reset amplitunera, zmieniałem baterię w pilocie i go restartowałem w sposób znaleziony w internecie. W instrukcji nic nie znalazłem na temat kodowania pilota z amplitunerem. Może mógłby ktoś mnie nakierować, jak na nowo sparować pilota, może to pomoże. Z góry dziękuję za pomoc
    AI: Czy używasz oryginalnego pilota dedykowanego do modelu VSX-1015, czy może jest to pilot uniwersalny lub zamiennik?
    Pilot, z tego co znalazłem w internecie, jest oryginalny od tego amplitunera.
    AI: Czy pilot działa z innymi urządzeniami, albo czy amplituner w ogóle reaguje na sygnały z pilota (np. miga dioda na amplitunerze lub pilocie podczas próby użycia)?
    Nie posiadam urządzenia, z którym mógłby działać pilot, ale sprawdzając aparatem z telefonu, po wciśnięciu przycisków na pilocie sygnał jest wysyłany.
  • REKLAMA
  • #2 21593005
    klm787
    Poziom 37  
    Ocena: 938
    Macius183 napisał:
    mam problem z niedziałającym pilotem

No własnie.
    A czy ten pilot w ogóle działa?
    Dioda nadawcza pilota obserwowana przez kamerą cyfrową (na przykład taką ze smartfona) daje jakieś sygnały tak jak na przykład tutaj?

• #3 21593009
    Macius183
    Poziom 2  
    Tak działa dioda, a nawet dwie są w tym pilocie. Poprzedni właściciel twierdzi, że działał normalnie. Kupując amplituner, nie miałem możliwości tego sprawdzić, ponieważ pilot miał rozładowane baterie.

REKLAMA