Dzień dobry,
Proszę o pomoc: dobór wtryskiwaczy do silnika
Linde H35D-03 seria 351 1999 r.
Silnik Perkins CP81080*U341362F*
Zakupiony z nieuruchomionym silnikiem.
Przy wstępnym przeglądzie stwierdziłem prawie podwójny stan oleju w silniku, ale silnik się ładnie uruchamiał, pracował, ale dymił przy szybkim zwiększaniu obrotów.
Wtryski poddano regeneracji. Po założeniu silnik ładnie odpala i pracuje, ale przy dodawaniu gazu dymi na siwo i nie ma błyskawicznego wejścia na obroty (trochę przytępiony).
Wykonałem pomiar ciśnienia sprężania w trzech cylindrach, wynik: 30–31 bar.
Zachodzi obawa, że wtryskiwacze nie są z tego silnika, inny kąt rozpylania i takie efekty.
W silniku są wtryskiwacze Lucas LJCB00602A z końcówką L058PBA.
Gdyby jednak okazało się, że wtryskiwacze są właściwe, to w jakim kierunku poprowadzić diagnostykę?
Pozdrawiam
Mieczysław
Proszę o pomoc: dobór wtryskiwaczy do silnika
Linde H35D-03 seria 351 1999 r.
Silnik Perkins CP81080*U341362F*
Zakupiony z nieuruchomionym silnikiem.
Przy wstępnym przeglądzie stwierdziłem prawie podwójny stan oleju w silniku, ale silnik się ładnie uruchamiał, pracował, ale dymił przy szybkim zwiększaniu obrotów.
Wtryski poddano regeneracji. Po założeniu silnik ładnie odpala i pracuje, ale przy dodawaniu gazu dymi na siwo i nie ma błyskawicznego wejścia na obroty (trochę przytępiony).
Wykonałem pomiar ciśnienia sprężania w trzech cylindrach, wynik: 30–31 bar.
Zachodzi obawa, że wtryskiwacze nie są z tego silnika, inny kąt rozpylania i takie efekty.
W silniku są wtryskiwacze Lucas LJCB00602A z końcówką L058PBA.
Gdyby jednak okazało się, że wtryskiwacze są właściwe, to w jakim kierunku poprowadzić diagnostykę?
Pozdrawiam
Mieczysław