logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Monitor sony g220 trinitron - zielony obraz

marcingr2 18 Gru 2005 18:49 1289 4
  • #1 2095494
    marcingr2
    Poziom 2  
    Witam,
    mam monitor sony g220 trinitron i problem z nim ;(
    obraz jest zielony, dla porownania cos jak uszkodzony kabel do przekazywania obrazu ale to nie to ...kabel jest w idealnym stanie pozatym monitor ma dwa wyjscia i podlaczalalem pod drugie i to samo...juz jakis czas to mialem ale po chwili przechodzilo...a w chwili obecniej dzieje sie to od tygodnia i nie wiem co to moze byc
    monitor ma ponad 3 lata...
    i moj blad bo dzialo sie to w czasie gwarancji a ja nie zareagowalem bo myslalem ze to jakies zewn urzadzenia ktore lezaly obok

z gory dzieki za pomoc
    pozdr
  • #2 2095859
    siskin
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Zdobądź schemat i dopiero coś rób. Jak masz jeden kolor to może poszedł układ odpowiedzialny za kolory RGB. Opisy układów scalonych powinieneś znaleść na http://www.elenota.pl/ :D. lub na stronach producentów.
  • #3 2096281
    franyo_z
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Witam.
    Stawiam na zimne luty na płytce kineskopu. Monitor nie jest stary, więc raczej nie będzie to widoczny zimny - przelutuj całą płytkę kineskopu. No, chyba że przerywa jakiś element - bez schematu i miernika się nie obejdzie.
    Pozdrawiam.
  • #4 2096387
    marcingr2
    Poziom 2  
    hmmm chyba strzelil uklad...bo to juz od tygodnia zielony jest...
    a ile by to kosztowalo bo sam sie nie bede zabieral za to ?
    orientuje sie ktos ?
    z gory dzieki
  • #5 2096783
    franyo_z
    Poziom 19  
    Ocena: 6
    Na mój nos zabulisz 50 - 100 pln, chyba że pójdziesz do serwisu Sony - za otwarcie monitora coś koło 150pln + naprawa + części....
REKLAMA