logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Huawei P30 Pro – jak odzyskać zdjęcia po błędzie Data partition corrupted?

dese 27 Lip 2025 22:55 510 1
REKLAMA
  • #1 21618867
    dese
    Poziom 11  
    Huawei P30 Pro - próba odzyskania danych.

Przy uruchamianiu wyskakuje mi komunikat "Data partition corrupted. Format the partition to continue." i telefon proponuje "Low level format".

Jeśli chodzi o tryb awaryjny do "OTG update mode" nie mam obrazu, nie jestem też pewien, czy był odblokowany.

"USB update mode" ma dobre chęci, ale HiSuite informuje, że nie obsługuje tego telefonu.

Najdziwniejszą rzecz zwraca eRecovery mode - telefon łączy się z WiFi, zwraca "Get package info failed", natomiast w "Device information" wyświetla "102.0.0.149 (C431E3R2P2)", co jest o tyle dziwne, że EMUI na tym telefonie to 12.0.0.149.

Czy waszym zdaniem jest szansa, żeby dobrać się do danych na tym telefonie? Zależy mi tak naprawdę na zdjęciach z pierwszych pięciu lat życia mojej córki, telefon nieistotny.
    Może polecicie jakiegoś magika?
    AI: Czy zdjęcia były synchronizowane z jakąś chmurą (np. Google Photos, Huawei Cloud) lub inną usługą online?
    Nie
    AI: Czy telefon był kiedykolwiek rootowany lub miał odblokowany bootloader?
    Raczej nie
  • REKLAMA
  • #2 21619006
    Ordine
    Poziom 25  
    Ocena: 160
    dese napisał:
    Przy uruchamianiu wyskakuje mi komunikat "Data partition corrupted. Format the partition to continue." i telefon proponuje "Low level format".

Nie formatować, bo wała zobaczysz a nie dane.

dese napisał:
    Najdziwniejszą rzecz zwraca eRecovery mode - telefon łączy się z WiFi, zwraca "Get package info failed", natomiast w "Device information" wyświetla "102.0.0.149 (C431E3R2P2)", co jest o tyle dziwne, że EMUI na tym telefonie to 12.0.0.149.

To eRecovery to chyba nigdy nie działało :-) a co do 102 vs 12, to pewnie po prostu chińczyk przypadkiem zero zaznaczył.

dese napisał:
    Czy waszym zdaniem jest szansa, żeby dobrać się do danych na tym telefonie? Zależy mi tak naprawdę na zdjęciach z pierwszych pięciu lat życia mojej córki, telefon nieistotny.

Prawdopodobnie tak - przy wylucie NANDu, takie usługi świadczył na pewno multi-com, ale nie mogę się wypowiedzieć o skuteczności i jakości. Któryś inny z forumowiczów na pewno będzie w stanie Ci kogoś doradzić. Bierz jednak pod uwagę, że to są bardzo drogie sprawy - ale jak dane są tego warte, to każdą cenę zapłacisz.

Życzę powodzenia w odzyskaniu.
REKLAMA