logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Gdzie kupić microfiltr do Zelmer Orion 1500 (2001) w okolicach Wrocławia/Oleśnicy?

tomeksloekers418 05 Sie 2025 18:04 279 8
REKLAMA
  • #1 21626703
    tomeksloekers418
    Poziom 3  
    Dzień dobry,

Mam od paru lat starego Zelmera Orion 1500 z 2001 roku w moim domu w spadku po dziadkach. Próbuję od jakiegoś czasu kupić microfiltr, ale to na taki wiekowy odkurzacz jest trudno.

Czy ktoś wie może, czy jest sklep fizyczny w okolicach Oleśnicy Śląskiej czy Wrocławia, gdzie mogę kupić stare części do odkurzaczy Zelmer?
    AI: Czy próbował/a już Pan/Pani odwiedzić konkretne sklepy lub serwisy AGD w okolicach Wrocławia lub Oleśnicy? Jeśli tak, to które?
    Byłem w Neonecie w Oleśnicy, w Kauflandzie kupiłem kiedyś, ale nie pasowało.
    AI: Czy zależy Panu/Pani wyłącznie na oryginalnym microfiltrze, czy wchodzi w grę również zamiennik lub filtr uniwersalny?
    Najlepiej by był oryginalny, bo będę wiedział, że naprawdę pasuje.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 21626760
    qs300
    Poziom 33  
    Ocena: 361
    Jeśli to jest filtr wylotowy w plastikowej ramce, to szukaj w internecie filtra Hepa 13, w marketach nie kupisz go, ewentualnie mały sklep z częściami AGD. Jak takimi handluję w sklepie, ale to centrum Polski.
  • Pomocny post
    #3 21626831
    alekt77
    Poziom 40  
    Ocena: 1320
    Zobacz tu: Link
  • REKLAMA
  • #4 21627241
    tomeksloekers418
    Poziom 3  
    Ja nie mam doświadczenia w Polsce z zamawianiem internetowym.

Added after 1 [minutes]:

Nie, to jest taki typ, który można prać.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #5 21627265
    qs300
    Poziom 33  
    Ocena: 361
    Wrzuć zdjęcie starego filtra dla rozeznania o jaki konkretnie chodzi.
    Jeśli chodzi o filtry klasy Hepa, to one są zmywalne, czyli można je płukać pod bieżącą wodą.
  • REKLAMA
  • #6 21629031
    tomeksloekers418
    Poziom 3  
    Tutaj linki do zdjęć:

Prostokątny filtr z siatką z czarnego plastiku leży na brązowych płytkach
    Czarna pułapka na owady ustawiona na brązowych płytkach ceramicznych.
    Czarna plastikowa kratka wentylacyjna leżąca na podłodze z płytek ceramicznych
  • Pomocny post
    #7 21629186
    zhudomel
    Specjalista AGD
    Ocena: 3365
    Komplet filtrów do oriona: FKZ09. Można też używać bez niego. Wrocław ul. Parnickiego 2-4
  • #8 21629755
    tomeksloekers418
    Poziom 3  
    Proszę mi zatrzymać do grudnia, bo wtedy będę znów w okolicy.
  • #9 21629757
    tomeksloekers418
    Poziom 3  
    Ja załatwiłem fizyczny zakup we Wrocławiu u kogoś w domu.

Podsumowanie tematu

✨ Poszukiwany jest oryginalny microfiltr do odkurzacza Zelmer Orion 1500 z 2001 roku, najlepiej dostępny w sklepach stacjonarnych w okolicach Wrocławia lub Oleśnicy. Filtr ten jest typu zmywalnego, prawdopodobnie klasy HEPA 13 w plastikowej ramce. W marketach trudno go znaleźć, natomiast można spróbować w małych sklepach z częściami AGD lub serwisach. Udostępniono zdjęcia filtra dla lepszego rozeznania. Zaproponowano komplet filtrów FKZ09 dedykowany do modelu Orion, dostępny we Wrocławiu przy ul. Parnickiego 2-4. Możliwe jest również używanie odkurzacza bez tego filtra. Jeden z użytkowników dokonał zakupu filtra fizycznie u osoby prywatnej we Wrocławiu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA