Hej.
A podpowiecie który bezpiecznik odpowiada za gniazdo 12V na tunelu środkowym, to dla pasażerów tylnej kanapy?
A podpowiecie który bezpiecznik odpowiada za gniazdo 12V na tunelu środkowym, to dla pasażerów tylnej kanapy?
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tampier napisał:Hej.
A Podpowiecie który bezpiecznik odpowiada za gniazdo 12V na tunelu środkowym, to dla pasażerów tylnej kanapy?
pier napisał:F3 pod maską to tylko 5A i jest sprawny to raczej nie on.
pier napisał:A po numerze vin ktoś mi rozkoduje, gdzie jest ten bezpiecznik?
pier napisał:Bingo to ten bezpiecznik i jest spalony.
A czy mógłbym jeszcze prosić o schemat instalacji antenowej radia w tym aucie. Mam problem z odbiorem i nie wiem gdzie szukać. Antena już była zmieniana i nie pomogło.
pier napisał:To gdzie jeszcze można szukać przyczyny kiepskiego odbioru radia?
emik napisał:pier napisał:Antena już była zmieniana i nie pomogło.
Cała antena ze wzmacniaczem w podstawie czy sam bat antenowy?
artur.heise napisał:pier napisał:To gdzie jeszcze można szukać przyczyny kiepskiego odbioru radia?
Może gdzieś kabel jest uszkodzony?
pier napisał:
Czy wyczarowałbyś mi układ połączeń od radia do anteny? Gdzie przebiegają przewody i gdzie są ewentualne złącza?
pier napisał:Być może ta elektronika co jest w podstawie anteny jest od GPS a wzmacniacz jest gdzie indziej.
Elektronika w podstawie anteny jest na pewno bo rozbierałem.
pier napisał:W szybie nie idzie dojrzeć czy coś jest.
pier napisał:Nie rozumiem co znaczy FM1 FM2?
pier napisał:
Nie bardzo rozumiem te rysunki. Piszesz że FM2 prawdopodobnie jest w szybie z prawej strony czyli to
pier napisał:Na szybach nie mam żadnych pasków.
Jeśli nie mam anteny w szybie to gdzie szukać przyczyny złego odbioru radia?
Ewidentnie syczenie występuje tylko w miejscach gęściej zabudowanych i widać jak wtedy radio "skacze po częstotliwościach"
artur.heise napisał:pier napisał:Na szybach nie mam żadnych pasków.
Jeśli nie mam anteny w szybie to gdzie szukać przyczyny złego odbioru radia?
Ewidentnie syczenie występuje tylko w miejscach gęściej zabudowanych i widać jak wtedy radio "skacze po częstotliwościach"
Nadal bym szukał w antenie.
Może jednak masz ją z przodu? Wzmacniacz byłby pod plastikami lampki. Tylko trochę roboty jest żeby to zdemontować...
FM1 raczej będzie na dachu- po Twoim VIN wyskakuje podstawa anteny 9678541780:
pier napisał:artur.heise wychodzi na to że anteny grand miał w bocznych szybach ale tylko w wersji z panoramą w dachu.
pier napisał:Czy Jesteś w stanie jednoznacznie stwierdzić że ten model citroen powinien posiadać dwie anteny, FM1 i FM2?
pier napisał:
Znalazłem wzmacniacz antenowy FM2. Jest z przodu nad szybą z prawej strony. Bardzo łatwy dostęp, tylko plastikowa listewka na zatrzaski. Kupiłem drugi, używany, niby sprawny, zobaczymy co da jego wymiana.
artur.heise napisał:pier napisał:
Znalazłem wzmacniacz antenowy FM2. Jest z przodu nad szybą z prawej strony. Bardzo łatwy dostęp, tylko plastikowa listewka na zatrzaski. Kupiłem drugi, używany, niby sprawny, zobaczymy co da jego wymiana.
Czyli tak jak w zwykłej.Czekam niecierpliwie na dalsze info.