logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] KENWOOD 5020DABS nie wykrywa Android Auto – brak reakcji po podłączeniu Samsung S21 FE

RichieCode 09 Sie 2025 17:49 219 1
REKLAMA
  • #1 21630239
    RichieCode
    Poziom 2  
    Witam, mam pewien problem z radiem KENWOOD5020dabs. Mianowicie z odpaleniem "android auto". Telefon Samsung S21 FE, apka zaktualizowana. W radiu robiłem update softu ze stronki kenwooda. Wchodzę w android auto na telefonie — próbując dodać nowy pojazd przekierowuje mnie na kolejną zakładkę z tekstem "na początek podłącz telefon do samochodowego portu usb". Podpinam, zero reakcji. Debugowanie usb w tel. wyłączone. Domyślna konfiguracja usb: ustawiłem na przesyłanie plików. I nic. Dla testu podłączyłem również inny tel Xiaomi 11 Pro bodajże (dość nowy model) oryginalnym kablem od tego właśnie telefonu. Również zero odzewu. Inaczej sprawa wyglądała z iPhonem — podłączając iPhone, od razu włączyłem Apple CarPlay i mogłem używać nawi czy Yanosika. Telefon jest dziewczyny, więc zależy mi jednak bardziej na Android Auto. Czy ktoś może wie, gdzie leży problem? Pozdrawiam
    Ekran radia Kenwood z widocznymi ikonami USB, Android Auto i Apple CarPlay
    AI: Czy próbowałeś podłączyć Samsunga S21 FE do radia innym, najlepiej oryginalnym kablem USB (np. od Samsunga)? Jeśli tak, czy coś się zmieniło?
    Tak, próbowałem podłączyć innym, oryginalnym kablem od Xiaomi (dość nowego modelu), nie było żadnej różnicy
    AI: Czy po podłączeniu telefonu do radia pojawia się jakakolwiek reakcja na ekranie telefonu lub radia (np. ładowanie, komunikat o połączeniu USB, prośba o zgodę na dostęp do danych)?
    Tak, ładuje normalnie telefon, poza tym brak reakcji
  • REKLAMA
  • #2 21632679
    RichieCode
    Poziom 2  
    Podłączyłem oryginalnym kablem Samsung
REKLAMA