logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Kenwood DMX5020BTS: Błąd w uruchomieniu Android Auto na Android 9 i 10, problem z Mirroringiem

Lipkowa 15 Lis 2020 18:41 2379 11
REKLAMA
  • #1 19046077
    Lipkowa
    Poziom 5  
    Witam,
    Mam problem z uruchomieniem aplikacji Android Auto. Za każdym razem wyskakuje komunikat o udzieleniu zgód (które są zrobione). Android 9, aplikacja zainstalowana z polecanej strony, debugowanie USB włączone, uprawnienia nadane, przesyłanie plików włączone. Mimo to nie działa. Przy podłączeniu telefonu z Android 10, który ma już wbudowaną aplikację ta sama historia. Program do Mirroringu też sćiagniety i swoją drogą również nie działa. Komunikat Parking off pomimo podłączonego kabla do masy. Iphone natomiast działa bez zarzutu. Czy Ktoś z Was spotkał się z takim problemem ? Kenwood DMX5020BTS: Błąd w uruchomieniu Android Auto na Android 9 i 10, problem z Mirroringiem
  • REKLAMA
  • #2 19046089
    sosarek

Poziom 43  
    Ocena: 15532
    Jaką aplikację pobrałeś?
    Sprawdzałeś Kenwood Remote?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #3 19046290
    Lipkowa
    Poziom 5  
    Zainstalowałam Mirroring OA for Kenwood i oczywiście Android Auto
  • #4 19046352
    sosarek

Poziom 43  
    sosarek napisał:
    Sprawdzałeś Kenwood Remote?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • #5 19046537
    Lipkowa
    Poziom 5  
    Ta aplikacja służy do czegoś innego A mi zależy na funkcjonalności tych 2 o których pisałam.
  • REKLAMA
  • #6 19046552
    sosarek

Poziom 43  
    Lipkowa napisał:
    A mi zależy na funkcjonalności tych 2 o których pisałam.

Gdzie bo nie widzę?
    Konto firmowe:
    Z
    Pka, Poznań, 60-850
    Pomogłem? Kup mi kawę.
  • REKLAMA
  • #7 19047253
    Lipkowa
    Poziom 5  
    Po co te uszczypliwości? Funkcjonalność wynika z tych programów, przecież to oczywiste, ktoś kto się interesuje to wie a aplikacja o której Ty piszesz to co innego o czym pewnie doskonale wiesz.
  • #8 19204720
    nitro_gbm
    Poziom 1  
    Ocena: 2
    Czy udało się rozwiązać ten problem? Mam to samo i nigdzie nie ma informacji co może być nie tak :|
  • #9 19205976
    Lipkowa
    Poziom 5  
    Tak, winę ponosił źle podłączony przewód radia. Powinien być podłączony do masy A nie był.
  • #10 21072533
    hors1971zander
    Poziom 1  
    Witam, wysłałem Ci zapytanie w wiadomości prywatnej.
    Pozdrawiam
    Roger
  • #11 21630074
    RichieCode
    Poziom 2  
    Witam, mam ten sam problem radio jak wyżej Kenwood 5020dabs, po podłączeniu kabla USB (kabelek oryginalny od telefonu) do wejścia USB od radia nic się nie dzieje.
    Wchodzę w ustawienia Android Auto, klikając dodaj pojazd jest komunikat, że trzeba podłączyć kabel USB, pomimo podłączenia nie przechodzi mi dalej.
    Złącze działa, bo ładuje normalnie telefon, ale nie wykrywa go radio.
    Funkcja Android Auto na radiu jest wyszarzona, nie da jej się wcale kliknąć.
    Robiłem update software radia z oficjalnej stronki.
    Apka w tel zaktualizowana i nic.
  • #12 21630229
    damiancz
    Moderator Radia Samochodowe
    Ocena: 1407
    Temat archiwalny - dyskusja nie toczyła się w nim od ponad roku. Dodaj odpowiedź tylko jeśli masz poradę do dodania.

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Problem dotyczy uruchomienia Android Auto na radiu samochodowym Kenwood DMX5020BTS z telefonami z systemem Android 9 i 10. Pomimo poprawnie nadanych uprawnień, włączonego debugowania USB oraz instalacji aplikacji Android Auto i Mirroring OA for Kenwood, pojawia się komunikat o konieczności udzielenia zgód, a funkcje nie działają prawidłowo. Dodatkowo program do mirroringu nie działa, a komunikat „Parking off” pojawia się mimo prawidłowego podłączenia kabla do masy. iPhone działa bez problemu. W dyskusji zasugerowano sprawdzenie aplikacji Kenwood Remote, jednak nie była ona uznana za rozwiązanie. Ostatecznie rozwiązaniem okazało się prawidłowe podłączenie przewodu masowego radia, który był źle podłączony. W innym przypadku użytkownik z modelem Kenwood 5020DABS zgłaszał, że radio nie wykrywa telefonu przez USB mimo oryginalnego kabla i aktualizacji oprogramowania oraz aplikacji Android Auto, a funkcja Android Auto jest wyszarzona i nieaktywna.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA