logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

MP3 z Allegro - brak podświetlenia wyświetlacza, jak wgrać nowy soft?

Jamal20 19 Gru 2005 13:17 1641 8
REKLAMA
  • #1 2097463
    Jamal20
    Poziom 17  
    Ocena: 12
    Wotam. Mam problem. Kupiłem mp3 dokładnie taką sama jak http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77825280 i na samym początku jego pracy mimo opisu przedmiotu podswietlanie ładnie swieciło na niebiesko. W opisie producent pisze ze urządzenie jest bez podswietlania. Co mogło sie stac ze mimo opisu producenta na poczatku łądnie swiecił wyswietlacz a teraz jzu nie. Macie jakies pomysły co do tego probloemu. Z kad moge wziąść inny soft do urządzenia i jak sie wgrywa owy soft ??
  • REKLAMA
  • #3 2097959
    qscgu
    Poziom 34  
    Ocena: 50
    ja tez mam tego playera, nie ma podswietlania albo ma wylaczone sprzetowo i nie da sie go wlaczyc poprzez opcje. pozdrawiam, jak znajdziecie sposob to chetnie go zastosuje
  • REKLAMA
  • #4 2098040
    Jamal20
    Poziom 17  
    qscgu napisał:
    ja tez mam tego playera, nie ma podswietlania albo ma wylaczone sprzetowo i nie da sie go wlaczyc poprzez opcje. pozdrawiam, jak znajdziecie sposob to chetnie go zastosuje

A czy od nowości nigdy eni miales podświetlania ?? ja miałem i to fajne ale niestety tak jak opisałem powyżej sie skonczyło. Pomóżcie !!
  • REKLAMA
  • #5 2098293
    qscgu
    Poziom 34  
    od nowosci nie mialem
  • REKLAMA
  • #6 2098671
    Jamal20
    Poziom 17  
    A gdzie kupowałes ten mp3-jek Ja na aukcji allegro. Kurde naoewo jest możliwosc wgranai nowego softu z tym podświetlaniem ale z kad go wziąść.
  • #7 2098997
    qscgu
    Poziom 34  
    no ja kupowalem na aukcji ale sprzedajacy zaznaczyl ze nie ma podswietlania a mi to nie przeszkadzalo tak bardzo
  • #8 2099213
    scut
    Poziom 15  
    Ocena: 13
    Tam jest małe światełko, takie ledwo widoczne. zgas swiatlo, wejdz do absolutnych ciemnosci, wlacz mp3-playera i z bliska pod kątem uwaznie się przypatrz - świeci tak prawie w ogóle. pewnie jest to jakies "ograniczenie fabryczne" zeby doplacic 30 zł za swiatelko ktore i tak jest tylko stlumione :P
  • #9 2101766
    Jamal20
    Poziom 17  
    scut napisał:
    Tam jest małe światełko, takie ledwo widoczne. zgas swiatlo, wejdz do absolutnych ciemnosci, wlacz mp3-playera i z bliska pod kątem uwaznie się przypatrz - świeci tak prawie w ogóle. pewnie jest to jakies "ograniczenie fabryczne" zeby doplacic 30 zł za swiatelko ktore i tak jest tylko stlumione :P

Masz 100% racji. Tak dokładnie jest. Ale co zrobic zeby to dziadostwo "rozbudzic" i zeby zaczeloświecic ??

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy problemu z podświetleniem wyświetlacza w odtwarzaczu MP3 zakupionym na Allegro (link do aukcji: item=77825280). Początkowo wyświetlacz świecił na niebiesko, jednak producent w opisie deklaruje brak podświetlenia. Użytkownicy sugerują, że urządzenie może posiadać bardzo słabe, niemal niewidoczne podświetlenie LED, które może być fabrycznie ograniczone lub wyłączone sprzętowo. Możliwe jest również, że funkcja oszczędzania energii wygasza podświetlenie. Niektórzy wskazują na potencjalne uszkodzenie wewnętrzne jako przyczynę braku świecenia. Wątpliwości dotyczą także możliwości wgrania nowego oprogramowania (softu) z aktywnym podświetleniem, jednak brak jest dostępnych źródeł softu ani instrukcji jego instalacji. Podsumowując, problem najprawdopodobniej nie wynika z oprogramowania, a z ograniczeń sprzętowych lub uszkodzenia, a podświetlenie jest minimalne lub wyłączone fabrycznie.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA