logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Realme GT Home Edition dual SIM – brak transmisji danych przy dwóch kartach SIM

eweryst 22 Sie 2025 17:38 327 4
  • #1 21641662
    eweryst
    Poziom 15  
    Ocena: 16
    Problem z transmisją danych. Od pewnego czasu mam problem przy transmisji danych. Posiadam telefon Realme gt home edition z dual sim. Jezeli jest jesdna karta wszystko działa, jeżeli sa 2 karty nie działa transmisja danych na zadnej karcie. Karta plush i orange
  • #2 21642854
    staś pytalski
    Poziom 41  
    Ocena: 1427
    A wcześniej było ok? Jest zapytanie, której karty użyć jako domyślnej do transmisji danych? Karty osobno działają na jednym i drugim slocie SIM? APN poprawny? Aktualizacje aplikacji i systemowe pobrane, aktualne?
  • #3 21642913
    eweryst
    Poziom 15  
    >>21642854 nie przekładałem miejscami kart. Aktualizacje sa sciagniete. To sie stało nagle. Dodam, że pojawił sie również problem GPSem. Tzn wczytuje mape wyznacza mi trase, ale jak chce, żeby prowadziła musze zresetować telefon inaczej stoi w miejscu i co chwila wyskakuje komunikat"połączenie z gpsem zostało zerwane"
  • #4 21646194
    baki69
    Poziom 15  
    Ocena: 32
    Spróbuj wejść w ustawienia połączeń danych swojej karty SIM i wyłączyć VoLTE, a następnie ponownie uruchomić telefon.
    Albo zresetować ustawienia sieciowe i ponownie uruchomić.

Widziałem też info o czymś takim w tej kolejności, aby zrobić
    1. Dezaktywowanie karty SIM poprzez ustawienia
    2. Zresetowanie ustawień sieciowych (resetowanie Wi‑Fi/Bluetooth/danych itd.)
    3. Uruchomienie telefonu ponownie
    4. Ponowne aktywowanie karty SIM
  • #5 21646982
    eweryst
    Poziom 15  
    baki69 napisał:
    Spróbuj wejść w ustawienia połączeń danych swojej karty SIM i wyłączyć VoLTE, a następnie ponownie uruchomić telefon.
    Albo zresetować ustawienia sieciowe i ponownie uruchomić.

Widziałem też info o czymś takim w tej kolejności, aby zrobić
    1. Dezaktywowanie karty SIM poprzez ustawienia
    2. Zresetowanie ustawień sieciowych (resetowanie Wi‑Fi/Bluetooth/danych itd.)
    3. Uruchomienie telefonu ponownie
    4. Ponowne aktywowanie karty SIM

Jezeli chodzi o GPS to ustawienia fabryczne telefonu nie pomogły. A jezeli chodzi o transmisje danych, to zresetowalem ustawienia wylaczalem karty, niestety dalej nic. Jedyne co, to jak jedna z kart jest wylaczona, to nie trzeba jej wyciagac, druga dziala normalnie
REKLAMA