Dzień dobry, mam pytanie: w jaki sposób wyłączyć w Windows 11 pojawianie się po włączeniu komputera menu Start. Próbowałem w aplikacjach autostartu, ale nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc.
Klawiatura sprawna. Nie wciskam klawisza Win. Komputer zamykam, nie ustawiam na hibernację. Menu Start pojawia mi się od początku, jak tylko kupiłem laptopa.
✨ W dyskusji poruszono problem automatycznego otwierania menu Start po uruchomieniu systemu Windows 11. Użytkownik próbował wyłączyć tę funkcję poprzez ustawienia autostartu aplikacji, jednak bez skutku. Wskazano, że menu Start w Windows 11 nie jest standardowo uruchamiane jako osobna aplikacja w autostarcie, dlatego wyłączenie go w tym miejscu nie przynosi efektu. Rozwiązaniem może być modyfikacja ustawień systemowych lub rejestru, ewentualnie zastosowanie narzędzi do zarządzania procesami startowymi, które pozwalają kontrolować elementy uruchamiane wraz z systemem. Wskazano również, że menu Start jest integralną częścią powłoki systemowej (explorer.exe), co utrudnia jego całkowite wyłączenie przy starcie systemu. Wygenerowane przez model językowy.