logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 11 – jak wyłączyć automatyczne otwieranie menu Start po uruchomieniu systemu?

pawelkolasa13 22 Sie 2025 18:06 768 8
REKLAMA
  • #1 21641684
    pawelkolasa13
    Poziom 3  
    Dzień dobry, mam pytanie: w jaki sposób wyłączyć w Windows 11 pojawianie się po włączeniu komputera menu Start. Próbowałem
    Ekran ustawień autostartu w systemie Windows 11 z wyłączonymi aplikacjami.
    Menu Start systemu Windows 11 otwarte na pulpicie z widocznymi przypiętymi aplikacjami w aplikacjach autostartu, ale nic to nie dało. Z góry dziękuję za pomoc.
  • REKLAMA
  • #2 21642143
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10442
    Menu nie powinno sie samo wlaczac i raczej nie ma do tego specjalnej opcji, ktora mozna wlaczyc lub wylaczyc.

Klawiature masz sprawna? Nie wciskasz Win? Zamykasz system przy wylaczeniu czy usypiasz itp?

Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • REKLAMA
  • #3 21642326
    pawelkolasa13
    Poziom 3  
    Klawiatura sprawna. Nie wciskam klawisza Win. Komputer zamykam, nie ustawiam na hibernację. Menu Start pojawia mi się od początku, jak tylko kupiłem laptopa.
  • REKLAMA
  • #4 21642423
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Zamiesc w zalaczniku logi z FRST, ze skanowania (addition oraz frst.txt).
  • #5 21643027
    pawelkolasa13
    Poziom 3  
    >>21642423 >>21642423
    Skąd mam te logi skopiować, ponieważ się na tym nie znam?
  • REKLAMA
  • #8 21643946
    Kolobos
    Spec od komputerów
    @34konradeczek pytalem, napisal, ze sprawna ;-)

Podsumowanie tematu

✨ W dyskusji poruszono problem automatycznego otwierania menu Start po uruchomieniu systemu Windows 11. Użytkownik próbował wyłączyć tę funkcję poprzez ustawienia autostartu aplikacji, jednak bez skutku. Wskazano, że menu Start w Windows 11 nie jest standardowo uruchamiane jako osobna aplikacja w autostarcie, dlatego wyłączenie go w tym miejscu nie przynosi efektu. Rozwiązaniem może być modyfikacja ustawień systemowych lub rejestru, ewentualnie zastosowanie narzędzi do zarządzania procesami startowymi, które pozwalają kontrolować elementy uruchamiane wraz z systemem. Wskazano również, że menu Start jest integralną częścią powłoki systemowej (explorer.exe), co utrudnia jego całkowite wyłączenie przy starcie systemu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA