logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Czy nowy właściciel mojego numeru zobaczy moje dane i czaty na WhatsApp po zmianie?

22 Sie 2025 19:02 1098 6
REKLAMA
  • #1 21641729
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #2 21641734
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6552
    Było nie oddawać starego numeru to nie miałbyś tego dylematu. Z tego co wiem to Whatsapp oprócz numeru weryfikuje urządzenie czyli aparat telefoniczny,
  • REKLAMA
  • #3 21641893
    jarewa
    Poziom 35  
    Ocena: 516
    Przecie WhatsApp dane wrażliwe są na telefonie a nie na serwerze. A kopie są tworzone na koncie google. Wiec nie ma możliwości by zdobyć twoje archiwum tylko na podstawie numeru telefonu, musiał byś mu udostępnić też konto google.
  • REKLAMA
  • #4 21641963
    serwisor
    Poziom 29  
    Ocena: 164
    Cześć,
    Nie, bo kopia nie jest przypisana do numeru telefonu - to 1.
    2. kopia jest na koncie google,
    3. Twój numer pójdzie w obieg dopiero za kilka lat, to nie działa tak, że dzisiaj się zdeaktywował, a jutro ma go ktoś inny.
  • #5 21641983
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1284
    serwisor napisał:
    2. kopia jest na koncie google,

Kopia moze byc na koncie Google, ale nie musi. Sporo osob, czasem nieswiadomie, korzysta tylko z lokalnej, badz w ogole.
  • REKLAMA
  • #6 21642021
    DiZMar
    Poziom 43  
    Ocena: 6552
    serwisor napisał:
    3. Twój numer pójdzie w obieg dopiero za kilka lat, to nie działa tak, że dzisiaj się zdeaktywował, a jutro ma go ktoś inny.

Kilka lat to niekoniecznie. Są przypadki, że po kilku miesiącach. Ja tak miałem, że po otrzymaniu numeru stacjonarnego otrzymywałem telefony do poprzedniego użytkownika. Wynikało, że kilka miesięcy temu rozmawiano z nim pod tym numerem. To już prehistoria.
  • #7 21642329
    jarekgol
    Poziom 40  
    Ocena: 1135
    A ja ciekaw jestem jak będzie z pulą numerów spamerskich (różne call center) zgłaszane przez ludzi jako spam do googla i innych aplikacji typu "Odebrać telefon". Ciekawe jak szybkie takie trafią do nowych prywatnych użytkowników i czy operatorzy kontrolują jakoś że owe numery były używane po 8 czy 16h ciągiem i mogą być potem "źle widziane".

Co do whatupa to można by przełożyć kartę do innego telefonu z innym kontem google i zobaczyć. Chyba że to jakoś czyta IMEI...

Podsumowanie tematu

✨ Nowy właściciel numeru telefonu nie ma dostępu do poprzednich wiadomości, zdjęć ani czatów na WhatsApp, nawet jeśli stare konto nie zostało usunięte. Dane WhatsApp są powiązane z kontem użytkownika i urządzeniem, a nie samym numerem telefonu. Po zmianie numeru i aktywacji konta na nowym urządzeniu, poprzednie wiadomości pozostają na starym urządzeniu i nie są automatycznie przenoszone ani udostępniane nowemu użytkownikowi numeru. Aby zabezpieczyć prywatność, zaleca się usunięcie konta WhatsApp lub wykonanie kopii zapasowej i usunięcie danych z poprzedniego urządzenia przed przekazaniem numeru. WhatsApp stosuje szyfrowanie end-to-end, co dodatkowo chroni zawartość czatów przed nieautoryzowanym dostępem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA