logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ford Fusion - schemat podłączenia ogrzewania przedniej szyby

dr.Psuja 19 Gru 2005 14:49 9763 6
REKLAMA
  • #1 2097697
    dr.Psuja
    Poziom 12  
    Ocena: 19
    Witam was koledzy i prosze o radę w sprawie uruchomienia ogrzewania przedniej szyby w Fordzie Fusionie.Szyba przednia ogrzewana była w autku ale bez wyłącznika.Założyłem wyłącznik ale brakuje jednego przewodu i mam z tm proble , czy ktoś posiada schemat do ogrzewanej szyby przód Ford Fusion
  • REKLAMA
  • #2 2098188
    Skolmi
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Jak, to bez wyłącznika??
    Cały czas się grzała??
  • REKLAMA
  • #3 2101568
    dr.Psuja
    Poziom 12  
    zartowniś z ciebie albo brak ci fantazji
  • REKLAMA
  • #4 2102794
    Skolmi
    Poziom 17  
    Ocena: 46
    Nie, poważnie się pytam :)
    Jak ta szyba mogła być podgrzewana elektrycznie bez włącznika.
    Pobór prądu jest tak duży, że można ją włączyć tylko na trzy
    minuty i to przy włączonym silniku.
    A sama podgrzewana szyba jest (paseczki)?

O schemacie na PW.
  • REKLAMA
  • #5 2262054
    dr.Psuja
    Poziom 12  
    Dzięki za porady , ale szyba nie była podłączona i nie mogła grzać bo była bez przwodów
  • #6 8219539
    sebal7
    Poziom 11  
    Ocena: 12
    Witam ja tez prosze o schemat do grzanej szyby przedniej bo jestem w trakcie podlaczania
  • #7 8554611
    kruszyna-5
    Poziom 2  
    Ocena: 7
    sebal7 napisał:
    Witam ja tez prosze o schemat do grzanej szyby przedniej bo jestem w trakcie podlaczania
    trzeba kupić wyłącznik min 16A i podłączyć

Podsumowanie tematu

✨ Dyskusja dotyczy schematu podłączenia ogrzewania przedniej szyby w Fordzie Fusion. Autor pyta o brakujący przewód potrzebny do uruchomienia ogrzewania szyby, która wcześniej nie była podłączona i nie działała. Uczestnicy zwracają uwagę, że ogrzewanie szyby wymaga wyłącznika ze względu na duży pobór prądu (minimum 16A) i że szyba grzana jest za pomocą pasków grzewczych. Podkreślono, że bez odpowiedniego wyłącznika szyba nie może być stale zasilana, gdyż może to prowadzić do przeciążenia instalacji. Jeden z użytkowników oferuje przesłanie schematu na prywatną wiadomość. Wskazano konieczność zastosowania wyłącznika oraz prawidłowego podłączenia przewodów zgodnie z dokumentacją techniczną.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA