logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Hortmasz HKS143N DYM1P60F – wyciek paliwa przez filtr powietrza po koszeniu.

gruber9 04 Wrz 2025 20:24 210 1
REKLAMA
  • #1 21653536
    gruber9
    Poziom 13  
    Ocena: 82
    Witam, kosiarka Hortmasz HKS143N, silnik DYM1P60F. Mam problem z gaźnikiem, przez filtr powietrza na postoju po koszeniu wycieka paliwo do filtra powietrza. Gaźnik wyjęty na stole i sprawdzony pływak (moczyłem go w rozpuszczalniku i wypływa na wierzch, jeśli byłby dziurawy to by się topił, tak?) do tego sprawdzony zawór iglicowy, zamyka się i pracuje szczelnie, dmucham powietrzem z ust w otwór od dojścia paliwa i nie puszcza paliwa (jeśli pływak dam do góry oczywiście co oznacza, że wtedy w komorze pływakowej gaźnika paliwo jest) i uszczelka w nim cała i uszczelnia, wiec co jeszcze mogę sprawdzić, co może być przyczyną? Czy po prostu zamówić drugi gaźnik, przełożyć i z tym dać sobie spokój?
    Załączniki:
    • Hortmasz HKS143N DYM1P60F – wyciek paliwa przez filtr powietrza po koszeniu. gaznik1.jpg (81.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #2 21653575
    borken007
    Poziom 19  
    Ocena: 90
    Jest tam regulacja mieszanki? prosze sprecyzowac co to znaczy '' na postoju'' jak wyglada swieca?
REKLAMA