Mam tak jak na fotce.Wyciągnałem wsad ze starego sterownika -działającego i chciałem go wgrać-napięcie podłączone-sterownik nowy.Włąsnie nie mogłem zmienic na M -tylko E i S.Na tym wsadzie z pierwszej fotki działa juz 20 lat....
Nie wiem czy sie dobrze zrozumieliśmy.Mam dwa sterowniki ,które działają od lat.Jeden to CD 12 a drugi chyba XD 10 .Softem M 3 ,,wyciągnęłem" dwa wsady studnia i piec.Jeden -strudnia- wgrywa mi sie bez problemu do XD 10 a ten z CD12 -piec- nie chce sie wgrać do nowego XD 10-.Czy aby wgrać wsad -piec_ musze dokupic sterownik CD 12? .
PS.NIe wybrałem własciwego sterownika na początku programu -XD 10.
NIe użyłem klawisza ,,wstecz" i wyboru własciwego sterownika.
✨ Dyskusja dotyczy problemu z wgrywaniem wsadu do sterownika Crouzet Milenium 3, którego oryginalny program działa od 20 lat. Użytkownik przypominał sobie, że do wgrywania wsadu należy ustawić tryb E (edit), S (PC simulation) lub M (monitoring), jednak w nowym sterowniku nie mógł przełączyć na tryb M, tylko na E i S. W trybie E można wgrać kod, klikając "Write to controller", ale ważne jest prawidłowe ustawienie portu COM oraz podłączenie sterownika do zasilania. Problemem okazało się użycie niewłaściwego wsadu – wsad z modelu CD 12 nie chciał się wgrać do sterownika XD 10. W programie M3 Soft należy wybrać właściwy model sterownika przed wgrywaniem wsadu, co jest kluczowe dla poprawnej komunikacji i programowania. Wgrywanie wsadu wymaga podłączenia sterownika do źródła zasilania, a nie tylko zasilania z programu. Ostatecznie, aby wgrać wsad dedykowany dla CD 12, potrzebny jest sterownik CD 12 lub odpowiedni wybór modelu w oprogramowaniu.