logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Bboyueda Q7 Pro MaxB nie włącza się – diagnostyka, schemat, sterownik

wkj 07 Wrz 2025 07:32 600 3
REKLAMA
  • #1 21655415
    wkj
    Poziom 37  
    Ocena: 397
    Witam mam problem boyueda q7 pro max nie chce się włączyć. Urządzenie używane około 2 miesięcy, młody twierdzi ze najechał na nierówność na chodniku, jechał na przednim silniku, który po tym najechaniu zaczął głośniej pracować, zatrzymał się, przełączył na tylny i dojechał do domu około 1,5km. Wyłączył ją normalnie i już nie chce się włączyć. Ładowarki podłączone sygnalizują na zielono.
    Nie widać spaleń, uszkodzeń mechanicznych, oba silniki (przód i tył) nie mają oporów mechanicznych, kręcą się bezgłośnie (ręką).
    Czytałem o resetach ale tutaj mi nic nie działa.
    Mam zamiar pomierzyć rezystancje silników, ale co dalej - sterowniki? O service manual pewnie można pomarzyć ale chociaż schemat by się przydał, ma ktoś może lub wie jak to ruszyć?
  • REKLAMA
  • #2 21655663
    slawko_k
    Poziom 35  
    Ocena: 234
    Cytat:
    Mam zamiar pomierzyć rezystancje silników

Nic ci to nie da.
    Nie w silnikach szukałbym problemu skoro hulajnoga sie nie włącza ani nie ładuje.
    Od akumulatora bym zaczął, potem licznik, sterowniki, przewody.
  • REKLAMA
  • #3 21750788
    wkj
    Poziom 37  
    Witam, uszkodzony był silnik, poleciał też bezpiecznik w sterowniku był uszkodzony, po adopcji nowego silnika, który przysłał sprzedawca i wymianie uszkodzonego bezpiecznika problem rozwiązany.
  • #4 21750790
    wkj
    Poziom 37  
    Wymiana uszkodzonego silnika, wymiana uszkodzonego bezpiecznika.
REKLAMA