Pomagam starszemu znajomemu uruchomić jego hulajnogę Bogist C1 Pro, która przeleżała trzy lata w piwnicy. Zaczęło się od wymiany martwej baterii, teraz jestem w kropce. Nowa bateria przyszła, przetestowana — 54,8 V. Jednak dalej nic się nie dzieje po wciśnięciu przycisku ON/OFF. Hulajnoga, z tego co mówi znajomy, nigdy nie była uruchamiana. Sprawdziłem połączenie między wyświetlaczem, do którego jest podłączony przycisk włączania, a sterownikiem (aż do pinów na płytce sterownika) i tu wszystko wygląda OK. Oczywiście mogę zamówić najpierw sam moduł wyświetlacza, a później sterownik, ale może ktoś miał podobny problem i podpowie, od czego zacząć jego rozwiązanie. Czy jest jakiś sposób, żeby zasymulować sygnał ON w sterowniku?
Na zdjęciach płytka sterownika — widać delikatny osad, ale zwarcia nie ma. Z drugiej strony te wtyczki były już fabrycznie tak napięte.

Na zdjęciach płytka sterownika — widać delikatny osad, ale zwarcia nie ma. Z drugiej strony te wtyczki były już fabrycznie tak napięte.