logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Ciężarówka MAN TGX 470 2021 – brak połączenia Bluetooth audio z Samsung Flip 7 (One UI 8)

krisgdynia13 17 Wrz 2025 19:55 411 4
REKLAMA
  • #1 21693009
    krisgdynia13
    Poziom 9  
    Ocena: 7
    Marka: MAN
    Model: TGX 470 2021 r.
    Inne (uwagi): Soft open source MMT - starter - X11.4-R20482A
    Radio nie łączy automatycznie z najnowszym Androidem Samsung UI8 (ten telefon Flip 7, poprzedni S23 Ultra działało dobrze), tzn. łączy jako zestaw głośnomówiący, ale nie jako odtwarzacz muzyki. Support Samsung zdalnie zdiagnozował, że telefon jest ok. Robiłem przywracanie do ustawień fabrycznych radia. Czyściłem Bluetooth w telefonie. Nic. Oprogramowanie pisze, że open, ale w serwisie chcą za to 2 godziny pracy elektryka (hahaha, mówią, że soft jest za darmo). Czy ma ktoś może najnowszy soft? Czy jest możliwe wgranie samemu (w osobówce dałem radę)? Czy jest inne rozwiązanie?
  • REKLAMA
  • #2 21694778
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 426
    Na początek sprawdź ustawienia BT, wybierz "sparowane urządzenia" i sprawdź, czy jest zaznaczona opcja "dźwięk multimediów" dla radia.
  • REKLAMA
  • #3 21694786
    krisgdynia13
    Poziom 9  
    Dziękuję za pomoc. Szukam najnowszego oprogramowania do radia samochodowego ciężarówki, chodź w zasadzie można to wykluczyć. Nie jestem laikiem i w sekcji Bluetooth tak jak pisałem po automatycznym sparowaniu tam zakładka ten przełącznik jest nieaktywny. Przywracałem do ustawień fabrycznych radio samochodowe, resetowałem ustawienia Bluetooth i WiFi w telefonie, robiłem miękki reset telefonu i czyszczenie według instrukcji na stronie Samsung. Usuwałem sparowane urządzenia wielokrotnie, podłączyłem stary telefon s23 Ultra i on automatycznie bez żadnego problemu połączył się jako zestaw głośnomówiący i urządzenie do słuchania muzyki, Niestety ten nowy telefon łączy się ale czasami muszę rozłączać i próbować łączyć 10 razy a czasami spędzam próbując pół godziny. Podejrzewam błąd w oprogramowaniu telefonu, ale że Soft w radiu samochodowym też przydałby się aktualny to chciałem spróbować czy to rozwiązanie by nie pomogło, w osobowym samochodzie daje się samemu zaktualizować kod radia Dlatego napisałem w tym wątku bo być może jest gdzieś do pobrania i instrukcja do zaktualizowania oprogramowania radia w ciężarówce. Dziękuję bardzo za reakcję.
  • REKLAMA
  • #4 21694797
    K3
    Poziom 30  
    Ocena: 426
    To raczej nie jest kwestia oprogramowania radia, tylko telefonu.

Uruchom sobie na obu telefonach "ustawienia dewelopera" i porównaj parametry i ustawienia dla bluetooth. Raczej tam będzie różnica.
  • #5 21694808
    krisgdynia13
    Poziom 9  
    Wielkie ale to wielkie dzięki, człowiek całe życie się uczy. Czy w tej sekcji konkretny dział odpowiada za to które sekcje porównywać? Sorry ale jestem laikiem.
REKLAMA