Witam wszystkich. Potrzebuję pomocy, bo mam problem z ładowarką Manitou 627. Strasznie słabo zaczęła działać hydraulika. Bez użycia dużych obrotów nie działa nic, jazda, hamowanie działają płynnie, ale reszta już nie. Z początku miałem problem z wysypem łyżki, który się zacinał podczas wysypu i nie chciał powrócić do pozycji wyjściowej, chyba że użyłem jednocześnie wysuwu teleskopu bądź zamykania krokodyla. A teraz jest problem z całą hydrauliką. Co może być przyczyną? Może ktoś miał podobny problem i podpowie, jak go rozwiązać? Z góry dziękuję za pomoc
AI: Czy był ostatnio wymieniany olej hydrauliczny i filtry? Jeśli tak, to kiedy i czy zauważyłeś jakieś zanieczyszczenia w oleju?
Olej i filtry były wymieniane w lipcu, żadnych zanieczyszczeń nie było
AI: Czy sprawdzałeś ciśnienie na pompie hydraulicznej lub czy są widoczne jakieś wycieki w układzie?
Wycieków nie widać, a ciśnienia nie sprawdzałem
AI: Czy był ostatnio wymieniany olej hydrauliczny i filtry? Jeśli tak, to kiedy i czy zauważyłeś jakieś zanieczyszczenia w oleju?
Olej i filtry były wymieniane w lipcu, żadnych zanieczyszczeń nie było
AI: Czy sprawdzałeś ciśnienie na pompie hydraulicznej lub czy są widoczne jakieś wycieki w układzie?
Wycieków nie widać, a ciśnienia nie sprawdzałem