logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Satel Versa 10 + ETHM-1 – brak połączenia z komputerem przez USB

Myszawwl 30 Wrz 2025 17:25 306 4
REKLAMA
  • #1 21705633
    Myszawwl
    Poziom 8  
    Ocena: 2
    Cześć,
    Posiadam centralkę alarmową Satel Versa 10, dokupiłem sobie do niej moduł ETHN-1, żeby ogarniać sobie alarm przez komórkę. Sprzedawca powiedział, że potrzebuję do tego przewodu, żeby połączyć komputer z centralą, żeby to wszystko zagrało… i napotkałem problem.
    Moduł podłączyłem wg instrukcji i później podłączyłem do gniazda RJ i USB do komputera i niestety program Satela nie widzi, że podłączyłem się do centralki.
    Czy muszę coś zainicjować na panelu alarmu?
    Czy ktoś jest mi w stanie pomóc ogarnąć to od początku do końca? Niestety support Satela odpisuje co kilka dni, a w ten sposób będę to robił miesiącami.
  • REKLAMA
  • #2 21705995
    niebieskipolo
    Poziom 26  
    Ocena: 130
    Myszawwl napisał:
    Czy muszę coś zainicjować na panelu alarmu?

Zajrzałeś do instrukcji programowania?
  • REKLAMA
  • #3 21706041
    Myszawwl
    Poziom 8  
    Wiesz, postanowiłem napisać tutaj... tak, czytałem instrukcję użytkownika i instalatora. I nie do końca, najwidoczniej, to zrozumiałem, stąd pytanie tutaj...
    Nie uzyskam pomocy, będę dalej próbował.
    Niestety, nie zawsze jest czas na próby i błędy przy życiu codziennym: praca, dom, dzieci, lekcje itd. itd.
    Nie chcesz pomóc, to nie przeszkadzaj, chociaż
  • REKLAMA
  • #4 21706397
    Myszawwl
    Poziom 8  
    Wczoraj może za bardzo się uniosłem, udało mi się połączyć programem z centralą, wgrałem nową wersję oprogramowania do centrali.
    Ustawiłem, że moduł ethm ma pobrać sobie dane z DHCP, ale on w ogóle nie wykrywa, że mam podłączony przewód od internetu.

Dodano po 6 [godziny] 58 [minuty]:

Tak jak w temacie, wywala mi cały czas na centrali sabotaż modułu ETHM- (04) nie mogę tego usunąć, podłączone wszystko wg instrukcji moduł działa wszystko pokazuje poprawnie. Co mogę zrobić, sprawdzić żeby usunąć błąd?
    Poprzez manipulator i program na kompie błędu nie mogę usunąć.Satel Versa 10 + ETHM-1 – brak połączenia z komputerem przez USB
  • #5 21706940
    Myszawwl
    Poziom 8  
    Przeczytałem ze zrozumieniem instrukcję, wcześniej nie do końca zrozumiałem, o co chodzi.
REKLAMA