Witam, posiadam u siebie w pokoju radio samochodowe Alpine zasilane przez zasilacz impulsowy. I gdy za pomocą złącza alpine-aux podpinam radio do komputera, pojawiają się straszne zakłócenia i pytanie moje, jak się tego pozbyć? Widziałem w sprzedaży filtry przeciwzakłóceniowe, ale nie wiem, czy one w ogóle pomogą. Gdzieś wyczytałem, że zakłócenia są powodowane jakąś pętlą, bo zasilacz radia i komputer są podłączone do jednej sieci i podłączając aux zamykam koło, ale to są tematy, które średnio ogarniam, więc wolę prosić o pomoc kogoś, kto się na tym zna.
AI: Jaki dokładnie model radia Alpine oraz zasilacza impulsowego posiadasz?
Alpine CDA-9812RB
AI: Jak dokładnie podłączasz komputer do radia – chodzi mi o to, czy komputer to laptop czy stacjonarny, czy oba urządzenia są podłączone do tej samej listwy zasilającej i jakim kablem łączysz je przez AUX?
Komputer stacjonarny, urządzenia są podłączone do 2 innych gniazdek i łączę je kablem alpine-aux, radio ma swój własny wtyk i z niego idzie do wejścia AUX w komputerze, testowałem 2 wejścia z przodu i z tyłu, efekt taki sam
AI: Jaki dokładnie model radia Alpine oraz zasilacza impulsowego posiadasz?
Alpine CDA-9812RB
AI: Jak dokładnie podłączasz komputer do radia – chodzi mi o to, czy komputer to laptop czy stacjonarny, czy oba urządzenia są podłączone do tej samej listwy zasilającej i jakim kablem łączysz je przez AUX?
Komputer stacjonarny, urządzenia są podłączone do 2 innych gniazdek i łączę je kablem alpine-aux, radio ma swój własny wtyk i z niego idzie do wejścia AUX w komputerze, testowałem 2 wejścia z przodu i z tyłu, efekt taki sam