logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Karcher 1021 4s 2021 – niestabilne ciśnienie po przeróbce instalacji, wybór hydroforu

zarzyckidaniel24 04 Paź 2025 23:03 168 1
REKLAMA
  • #1 21710312
    zarzyckidaniel24
    Poziom 1  
    Witam wszystkich. Posiadam myjkę Karcher 10/21 4s 2021 r. Myjka była podłączona do kranu w tzw. kuchni letniej. Po wizycie hydraulika i przerobieniu instalacji w kuchni myjka skacze ciśnieniem, pierwsze sekundy po odkręceniu kranu jest ok, potem ciśnienie spada, po chwili znowu ok i tak cały czas "faluje". Na moje oko ciśnienie w sieci nie jest dobre, czy może to mieć wpływ na pracę myjki???
    Ewentualnie słyszałem coś o hydroforach zwiększających ciśnienie, czy na podstawie mojego modelu myjki doradzi ktoś jaki hydrofor musiałbym kupić, za odp z góry dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 21710381
    jdubowski
    Specjalista - urządzenia lampowe
    Ocena: 2795
    zarzyckidaniel24 napisał:
    Po wizycie hydraulika i przerobieniu instalacji w kuchni

Jakim przerobieniu? Zmniejszono średnice, dołożono gdzieś filtr?
    Na moje oko ciśnienie w sieci nie jest dobre, czy może to mieć wpływ na pracę myjki???

Może - jeśli pompa myjki ma wyższą wydajność niż jest w stanie dać sieć to będziesz miał taki efekt.
    Ewentualnie słyszałem coś o hydroforach zwiększających ciśnienie, czy na podstawie mojego modelu myjki doradzi ktoś jaki hydrofor musiałbym kupić, za odp z góry dziękuję.

Radzę doprowadzić instalację do porządku - skąd w ogóle masz wodę? Wodociąg, własna studnia z hydroforem?
REKLAMA