Podczas odpalania gry Sons of the Forest monitor nagle nie dostaje obrazu, klawiatura i myszka gasną, a komputer nadal chodzi bez żadnej reakcji. Nic nie mogę zrobić, żeby wrócił do normy — muszę wyłączyć i włączyć komputer za pomocą przycisku na obudowie. Podczas robienia testu na '3D Adaptive' i 'Power' w OCCT dzieje się to samo. Podczas gry też to występuje, ale rzadko. Zauważyłem również, że gdy wyłączę w AMD Software wyświetlanie FPS i temperatur czy poboru prądu, mogę odpalić grę Sons of the Forest. Mogę normalnie odpalić rozgrywkę, lecz jak z poziomu menu wejdę w ustawienia, stanie się właśnie wspomniana sytuacja. Sprawdzałem RAM i jest okej. Resetowałem BIOS. Sprawdzałem pod czystym systemem Windows, lecz nadal to samo. Jutro dopiero sprawdzę, czy zasilacz nie daje rady, podłączając jeden zasilacz pod kartę, a resztę pod pozostały osprzęt, ponieważ nie mam drugiego zasilacza o takiej mocy. Piszę z prośbą o pomoc, żeby wykluczyć wszystko zanim sprawdzę zasilacz, ponieważ musiałbym wtedy rozbierać drugi komputer. Mam nadzieję, że to jakiś problem softwarowy. Kartę graficzną mam od kilku dni. Została przeze mnie wyczyszczona i ma wymienioną pastę, więc się nie przegrzewa. Wcześniej miałem RX 6600 XT i nie miałem takich problemów, a na moment, zanim przyszła nowa karta, miałem wsadzonego GTX 740
Specyfikację:
B450 HDV R4.0
Ryzen 5 3600
DDR4 16 GB 2600 MHz GoodRAM
RX 6800
Zasilacz 750 W 80+ Bronze, nieznana mi marka
Specyfikację:
B450 HDV R4.0
Ryzen 5 3600
DDR4 16 GB 2600 MHz GoodRAM
RX 6800
Zasilacz 750 W 80+ Bronze, nieznana mi marka