logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Indesit DFP58T94 Z NX (typ DWL-DEA701-B) woda w pompie?

marekgosia46 16 Paź 2025 08:34 423 4
REKLAMA
  • #1 21721732
    marekgosia46
    Poziom 2  
    Etykieta znamionowa zmywarki Indesit DFP 58T94 Z NX z danymi technicznymi Wirnik pompy trzymany w ręku, z widoczną plastikową turbiną i częścią elektryczną
    Dzień dobry. Czy ten wirnik (nie znam fachowych nazw), co wskazuje palcem, ma się ruszać góra–dół i na boki? W tej części, którą trzymam, wydaje mi się, że znajduje się w niej woda – czy to normalne?
    AI: Czy możesz doprecyzować, o jaką dokładnie część/wirnik chodzi? Czy to jest pompa, silnik, wentylator czy może coś innego?
    Wirnik
    AI: Czy poza tym dźwiękiem po zakończonym cyklu zauważyłeś jeszcze jakieś inne objawy, np. wycieki wody, błędy na wyświetlaczu albo problemy z działaniem urządzenia?
    Na początku cyklu, jakby głośniej wypompowywał. Po wyczyszczeniu pompy i złożeniu, podpięciu do sieci, zaczyna wydawać dźwięk, jakby coś się uruchomiło bez włączenia programu.
    Jak ustawię program, to wydaje się, że startuje i zaczyna działać. Ten dźwięk jest cały czas.
    Znalazłem zepsuty czujnik zmętnienia wody. Jutro mają dostarczyć.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 21721933
    marekgosia46
    Poziom 2  
    >>21721886
    Tak, oglądałem ten film. Czujnik zmętnienia wody zamówiłem, bo widzę, że pęknięty w środku, a z pompą poczekam, bo nie ma na razie błędu ani woda się nie wylewa. Części na north zamawiam
  • REKLAMA
  • #4 21721964
    Kenworth 18
    Poziom 43  
    Ocena: 3705
    Jak zmywanie nie startuje to niestety to nie czujnik temperatury tylko uszkodzona pompa blokuje sterownik i zmywarka nie ruszy. Tu nie chodzi czy kupujesz tu czy tam tylko o po to jest numer serwisowy by prawidłowo dobrać części. Musisz mieć tą pompę: https://www.klinikaagd.pl/czesci-agd/pompa+myj%C4%85ca+do+zmywarki-%7C0;KL52384822/
  • #5 21740524
    marekgosia46
    Poziom 2  
    Wymiana pompy pomogła. Dziękuję
REKLAMA