To może mi podpowiecie conieco na temat sprzętu:
Planuję zakup:
Yamaha MG16/6FX
ADS 800LX
2 x JBL JRX125
Co sądzicie o takim zestawieniu ?
Domyślnie miało by to służyć do nagłosnienia koncertów w klubach do 150 - 200m2.
Za to wszystko wyszło mi że mam zapłacić 6450 zł.
Czy za tą cenę można kupić coś lepszego od tego co tu pisze ?
Jeśli nie chce Wam się szukać na necie informacji o tym co wymieniłem to napiszę po krótce:
Yamaha - 8 x mono, 4 x stereo ( z czego 2 też jako mono ). Procesor efektów, 7-zakresowy stereofoniczny graficzny korektor, Sześć szyn (Stereo oraz dwie pary Group), 3-zakresowe korektory kanałów (Channel EQ) oraz filtry górno-przepustowe (HPF)
3-zakresowe korektory, w które wyposażone są wszystkie kanały wejściowe, Trzy Aux Sends oraz Stereo Aux Return
Każdy kanał wejściowy ma trzy wejścia AUX Send – jeden z opcją post-fader, drugi z przełączaną opcją pre- lub post-fader, trzeci z opcją pre-fader send, Podświetlane przełączniki, Załączone adaptery do montażu w stojakach typu Rack.
ADS 800LX - 2 x 400W / 4 Ohm ( więcej się nie rozpisuję bo chyba każdy wie że ADS jest dobrym sprzętem, no chyba że ja znowu czegoś nie wiem

).
JBL JRX125 - Zakres częstotliwości (-10dB): 35Hz - 16kHz,
Pasmo przenoszenia (+/- 3dB): 45Hz - 12kHz, Skuteczność (1w/1m): 100dB SPL, Moc całkowita: 500W, Moc szczytowa: 2000W, Maksymalna ciśnienie akustyczne (SPL): 133dB, Kąt pokrycia: 900 x 500, Częstotliwość podziału zwrotnicy: 2kHz.
Później jak już pare złotych na tym zarobię to planuję podpiąć pod to jakieś ( jeszcze nie wiem jakie ) monitory. Do tego multicore Adam-a Hall-a 30m. Kable Cordial z końcówkami Neutrik itd. ( ale o kabelkach i wtykach dyskutować nie musimy bo tyle ile jest ludzi na forum tyle będzie różnych opinii ).
Więc jeśli komuś umknęło w tym całym wywodzie moje pytanie, to czy za taką cenę jak wyżej da się kupić coś lepszego ? ( nie wchodzą w grę sprzęty urzywane ).
Dodam jeszcze że do tego zestawu chciałbym podpinać wszystko: wokal, gitary, bas, perkusja, trombki i inne takie takie.
Jeśli chodzi o perkusję to narazie tylko centrala i tomy ( tomy będą narazie na jednym mikrofonie zbierane ).
A jeśli chodzi o to jaka muzyka to od hip hopu po death grind lub death metal ( do tych ostatnich to wiem że te kolumny będą trochę za słabe - sam gram taką muzykę, ale z czasme się dorobię czegoś lepsiejszego ).