DJ TOMEK napisał: Nie kupuj Behringera.
Nigdzie nie napisałem że chcę kupić behringera więc nie wiem po co taka uwaga.
DJ TOMEK napisał:
Ja poleciłbym Alesis'a Multimix 16 fxd. Bardzo solidny sprzęt.
Ja osobiście korzystam z Multimix 6 fx i jestem z niego zadowolony. Ma przyzwoite brzmienie.
Alesis Multimix 6fx ma za mało kanałów, a 16fxd jest za drogi. Tego alesisa mogę mieć za 1900 zł a yamahe za 1350 zł.
DJ TOMEK napisał:
Co do głośników to polecam JBL EON 350W aktywne.
Te kolumny kosztują ponad 2000 zł więc niestety odpada.
Nie zapominajcie że poza mixerem i kolumnami muszę kupić jeszcze trochę innych gratów.
W takim zestawieniu jak pisałem wczesniej tylko na przykład zmieniając kolumny na LDM PDP600 to wychodzi mi że muszę wydać 9800 zł.
Od tego oczywiście będzie jakiś upust bo wszystko biorę w jednym sklepie.
Niestety więcej funduszy mieć nie będe a i tak żeby tyle wydać to i tak jest kłopot.
Myśle że za te pieniądze nie kupi się nic lepszego. Oczywiście myśląc o tych pieniądzach i kupowaniu sprzętu mam na myśli wszystko prócz mixera, końca mocy i kolumn, czyli multicore, kable kolumnowe, kable mikrofonowe, mikrofony, statywy, zapasowe wtyki, trochę kabli gitarowych, kilka przedłużaczy.
Na samym początku zrobiłem błąd i nie policzyłem kabelków ( poprostu zapomniałem ) a tu się okazało że za kable i wtyki trzeba zapłacić prawie 2000 zł. ( na szczęście multicore udało mi się znaleźć tani. Jak się w nim coś spieprzy to na szczęście mam kupe gniazd zapasowych i wtyków a sam multicore będzie miał więcej wejsć niż mixer czyli zapas będzie

).
Nigdzie nie mogę znaleźć informacji szerszych na temat LDM PDP600. Może ktoś z was coś ma na ten temat ?