logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Stacja pogodowa Tuya Setti Sms603/ Sws-s001/ Blitzwolf WS02 nie działa moduł Wi-Fi [CB3S]

piotreklwa 20 Paź 2025 21:55 495 3
REKLAMA
  • #1 21726497
    piotreklwa
    Poziom 10  
    Witam wszystkich forumowiczów. To mój pierwszy temat na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość🙂.
    Mam problem ze stacją pogodową Tuya Setti SMS603 (bliźniacze modele to: sws-s001, Blitzwolf ws02). Otóż po zaniku zasilania (ok. 3-krotnie w ciągu kilku minut) stacja przestała się łączyć z aplikacją Tuya, na ekranie zniknął symbol Wi-Fi i nie udaje się wprowadzić stację w tryb parowania (posiada przycisk fizyczny do parowania — słychać dźwięk, że powinna być gotowa do parowania, ale na ekranie nie miga znak Wi-Fi, a aplikacja Tuya jej nie widzi). Udało mi się ją rozebrać, żeby sprawdzić, jaki moduł jest w środku — Cb3s. Czy ktoś miał podobny przypadek i udało mu się go rozwiązać? Przesyłam zdjęcia stacji oraz wnętrza. Z góry dziękuję za pomoc 🙂Wyświetlacz stacji pogodowej Tuya Setti SMS603 z danymi pogodowymi i zegarem.Wnętrze stacji pogodowej z widocznym modułem Wi-Fi CB3S na płytce PCB
    AI: Czy próbowałeś wykonać reset fabryczny stacji pogodowej (jeśli taki jest dostępny)? Jeśli tak, to czy coś się zmieniło po resecie?
    Tak, stacja wydaje dźwięk, ale nie działa moduł Wi-Fi, aplikacja jej nie wykrywa
    AI: Czy poza problemem z Wi-Fi stacja działa poprawnie – wyświetla dane pogodowe, reaguje na inne przyciski itp.?
    Tak
  • REKLAMA
  • #2 21867150
    Jarek Pi.
    Poziom 27  
    Ocena: 125
    Na zdjęciu widać świecący pełny zasięg wifi. Przy prawidłowym połączeniu będzie synchronizował się zegar. Program łączy się przez Bluetooth. Do mnie 2026.03.19 czwartek przyszła 7w1. Wyświetlacz jest zasilany 5V przez USB i w razie braku prądu 3 baterie R6 nie włożone. Przy braku połączenia wifi świeci cały czas, a miga zasięg na dwie kreski.
  • REKLAMA
  • #3 21867158
    piotreklwa
    Poziom 10  
    Pierwsze zdjęcie to zdjęcie pudełka. Odkąd mam problem z połączeniem, to ikona Wi-Fi nie wyświetla się w ogóle. Mam wersję zasilaną tylko przez ładowarkę.
  • #4 21867335
    Jarek Pi.
    Poziom 27  
    Ocena: 125
    Nie należy łączyć symbolu wifi z parowaniem, bo to połączenie działa po dokonaniu zmian przez program.
REKLAMA