Viaken VAG KKL oraz VAG-COM 311/412 wystarczą do dopisywania kluczyka, wyjęcia PIN z Immo3, korekcji przebiegu i kalibracji wskaźników?
U mnie nie działa wskaźnik paliwa. I nie będzie działać.
Czeka mnie wymiana licznika.
Z deka jestem zdezorientowany. Ludzie twierdzą, że jeśli wóz jest po 2000 roku i posiada zegary takie jak ja:
w modelu których są cyfry 920, oznacza że zegary idą po CAN. Ponoć, zegary z oznaczeniem 919 lub 918 nie są po CAN. Wtedy, niby do programowania i zabawy mam używać bramy (Can Gateway) a nie linii K.
Kto ma rację zwłaszcza, gdy Ecu niby nie jest CAN?
Magneti IAW 4LV
Muszę zrobić:
1. odczytać PIN z Immo3
2. zaadaptopwać nowe zegary
3. Zczytać z nich PIN
4. zgrać pętle, kluczyk, immo, zegary i ECU
5. skorygować przebieg na ten, który mam (mam go w Cepik)
6. skalibrować prędkościomierz
7. skalibrować obrotomierz
(obecnie mam skalę do 6000rpm bo ktoś tu kiedyś grzebał i wstawił licznik od diesla, miałem awarię prędkościomierza kiedyś)
Mam VAG K+CAN Commander 1.4
Miał robić wszystko.
Nie robi nic.
Odczytał tylko błędy, skasował i wykonał test zegarów. Reszta "cisza".
Nie wiem dlaczego fora twierdzą, że stary VCDS Lite 1.2 widzi ten interface (oparty na PIC18F25K80 oraz FTDI FT232RL). Ludzie na różnych forach twierdzą, że wszystko tym robili. U mnie wszystko nie wychodzi.
Ostatnie pytanie:
Jeśli zegary są identyczne (mainboard), procesor, drugi procesor a nawet eeprom - przelutowanie i zmiana kości zda egzamin? Tak na skróty pytam.
Skąd wziąć tego starego Vcds Lite 1.2 ?
Te, które mam instalują jakiś interface TechRose czy coś w ten deseń. Pokazują mi: port COM enabled, interface not found. Każda wersja od 19 w górę.
U mnie nie działa wskaźnik paliwa. I nie będzie działać.
Czeka mnie wymiana licznika.
Z deka jestem zdezorientowany. Ludzie twierdzą, że jeśli wóz jest po 2000 roku i posiada zegary takie jak ja:
w modelu których są cyfry 920, oznacza że zegary idą po CAN. Ponoć, zegary z oznaczeniem 919 lub 918 nie są po CAN. Wtedy, niby do programowania i zabawy mam używać bramy (Can Gateway) a nie linii K.
Kto ma rację zwłaszcza, gdy Ecu niby nie jest CAN?
Magneti IAW 4LV
Muszę zrobić:
1. odczytać PIN z Immo3
2. zaadaptopwać nowe zegary
3. Zczytać z nich PIN
4. zgrać pętle, kluczyk, immo, zegary i ECU
5. skorygować przebieg na ten, który mam (mam go w Cepik)
6. skalibrować prędkościomierz
7. skalibrować obrotomierz
(obecnie mam skalę do 6000rpm bo ktoś tu kiedyś grzebał i wstawił licznik od diesla, miałem awarię prędkościomierza kiedyś)
Mam VAG K+CAN Commander 1.4
Miał robić wszystko.
Nie robi nic.
Odczytał tylko błędy, skasował i wykonał test zegarów. Reszta "cisza".
Nie wiem dlaczego fora twierdzą, że stary VCDS Lite 1.2 widzi ten interface (oparty na PIC18F25K80 oraz FTDI FT232RL). Ludzie na różnych forach twierdzą, że wszystko tym robili. U mnie wszystko nie wychodzi.
Ostatnie pytanie:
Jeśli zegary są identyczne (mainboard), procesor, drugi procesor a nawet eeprom - przelutowanie i zmiana kości zda egzamin? Tak na skróty pytam.
Skąd wziąć tego starego Vcds Lite 1.2 ?
Te, które mam instalują jakiś interface TechRose czy coś w ten deseń. Pokazują mi: port COM enabled, interface not found. Każda wersja od 19 w górę.